Транспортната комисия към Столичния общински съвет не прие предложението отново

...
Транспортната комисия към Столичния общински съвет не прие предложението отново
Коментари Харесай

В София вече няма да има градски транспорт през нощта

Транспортната комисия към Столичния общински съвет не одобри предлагането още веднъж да има нощни линии на градския превоз в София. Причината е главно високата задлъжнялост на сдружението " Столичен автотранспорт ", както и дефицит на водачи, акцентираха общинските съветници.

" На процедура софиянци и гостите на София нямат опция при избора им на метод на напредване през нощта - персонален автомобил или таксиметров транспорт на цена, доста по-висока от цената за услугата нощен градски превоз ", се споделя в отчета, чийто вносител е общинският консултант Борис Бонев.

Той напомня, че съгласно данните от ЦГМ, има дълготраен растеж на ползващите услугата нощен градски превоз преди тя да бъде прекратена, осведоми.

" Ситуацията е задоволително сериозна, с цел да не можем да си позволим опити ", означиха общинските съветници по време на съвещанието. Представителят на транспортния профсъюз " Подкрепа " означи, че има дефицит на водачи. Той напомни, че на водачите беше дадено нарастване на възнаграждението и това заричане би трябвало да се съблюдава, с цел да има изобщо градски превоз в столицата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР