Транспортирането на болните на хемодиализа създава риск от разпространение на

...
Транспортирането на болните на хемодиализа създава риск от разпространение на
Коментари Харесай

Превозването на хора на диализа създава опасност от зарази

Транспортирането на болните на хемодиализа основава риск от разпространяване на болести. Сигналът е от наш фен, който твърди, че пациентите в столичните лечебни заведения не се транспортират с коли за спешна помощ, а с таксита.

Проблемът е, че водачите не знаят по какъв начин да реагират при положение на рецесия, а част от пациентите са със заразни болести.

Такситата, които се трансформират в коли за спешна помощ не са безвреден превоз, споделя мъж, поискал анонимност.
„ Когато ние претърпим диализа и си тръгнем към у дома, излизаме с едни канули на ръцете. И някой път има кръв, други течности. Това цялото нещо постоянно остава по седалките. И просто – хората, които се возят по-късно в таксито, умерено могат да се заразят”, изяснява той и дефинира практиката като неприемлива.

--> От таксиметровите компании настояват, че имат контракт с лечебните заведения. Шофьорите обаче не знаят за риска от болести. На места – като в Монтана да вземем за пример, работят с транспортна компания.

Над половин милион са процедурите по хемодиализа през предходната година и няма по какъв начин всички да пътуват с коли за спешна помощ.

За експертите пък риска от болести бил предполагаем. Освен това го имало освен в такситата, а и в градския превоз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР