Транснефт откри взривни устройства снощи и тази сутрин в нефтената

...
Транснефт откри взривни устройства снощи и тази сутрин в нефтената
Коментари Харесай

Транснефт откри взривни устройства край нефтопровода Дружба в района на Брянск

" Транснефт " откри взривни устройства нощес и тази заран в нефтената помпена станция " Новозибков " на нефтопровода " Дружба " в Брянска област, само че станцията не е развалена, текат следствени дейности. Това сподели формалният представител на компанията Игор Демин, оповестяват съветски медии.

ПС " Новозбиково " на нефтопровода " Дружба " в Брянска област не изпомпва нефт, задачата на офанзивата е била да се убият хора.

„ Наистина, на територията на нефтената помпена станция " Новозибков " през вчерашния ден вечерта и тази заран бяха открити взривни устройства в унищожени пластмасови кутии с поразяваща бойна глава под формата на стоманени топки. Предполага се, че унищожаването на кутиите е станало след удар в земята при рухване от дронове. А през днешния ден по обяд беше видяно по какъв начин от дрон беше изхвърлено още едно взривно устройство, евентуално сходно на предходните две ", разяснява още Демин.

" Естеството на бойната глава - железни топки - допуска, че уредниците на диверсията не са имали желание да унищожат оборудването, а да убият хора от цивилния личен състав, обслужващ нефтопроводната станция " Дружба ". Следствените дейности са в ход, ПС " Новозибков " не е развалена ", добави Демин.

От началото на февруари тази година към този момент няколко пъти се появи информация за обстрел на нефтопровода " Дружба " и неговата инфраструктура от въоръжените сили на Украйна. По-конкретно, на 1 февруари Демин сподели за опит за обстрел на Новозибковската петролна помпена станция (НПС) в Брянска област вечерта на 31 януари. Няма потърпевши при попадение на снаряд на територията на гарата, петролопроводът " Дружба " продължи да работи обикновено. По-късно, на 3 февруари, Mash още веднъж заяви, че въоръжените сили сякаш са атакували инфраструктурата на петролопровода, само че „ Транснефт ” сподели, че няма информация за офанзивите, „ Дружба ” още веднъж работи обикновено.

Руският министър на енергетиката Николай Шулгинов съобщи, че Русия може да предприеме спомагателни ограничения за подсилване на сигурността на граничните горивни и енергийни уреди, с цел да отстрани самата опция за обстрел от Украйна.

Нефтопроводът " Дружба " обезпечава доставки на нефт за беларуските рафинерии и преноса му към Европа. Газопроводът произлиза от Самарска област, минава през Брянск и по-късно се разклонява на два сектора: северен и южен, минава през Беларус, Украйна, Полша, Чехия, Словакия, Германия, Унгария.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР