Трансмазнините, наситените и нездравословните животински мазнини, както и пържената в

...
Трансмазнините, наситените и нездравословните животински мазнини, както и пържената в
Коментари Харесай

Лекар разкри храните, които вредят най-много на сърцето

Трансмазнините, наситените и нездравословните скотски мазнини, както и пържената в олио храна оказват отрицателно въздействие върху действието на сърдечно-съдовата система на индивида, декларира Михаил Кутушов, токсиколог и претендент на медицинските науки.

Според специалиста трансмазнините са мощно модифицирани, а несъразмерната консумация на бекон, суровопушени и пушени салами води до задръстване на кръвоносни съдове и артерии.
 
 храни iStock
" Мазнините с висока компактност покачват концентрацията на " неприятния " холестерол в кръвта, което способства за образуването на холестеролни плаки. От своя страна те отсрочват протеини, минерали, плаката последователно се усилва и затваря лумена на съдовете. Резултатът от тази обстановка: образуването на кръвни съсиреци, нараснал риск от атеросклероза - патогенетичният механизъм за Алцхаймер, инсулти, инфаркти ", сподели Кутушов.

Както изясни експертът, сърцето се натоварва от дефицит на О2 в сърдечната тъкан, който от своя страна поражда от незадоволителна работа на сърдечно-съдовата система.

В допълнение, работата на сърдечния мускул и сърдечно-съдовата система се въздейства отрицателно от честата приложимост на маргарин, майонеза, пържени картофи и хапки.

 храни iStock
Също по този начин не би трябвало да залагате на тлъсто месо, изключително на скара или на дървени въглища. „ Всички обичаме да хапваме барбекю през лятото, да си вършим пикник в жегата с тлъсто месо. Освен това постоянно комбинираме тези храни със спиртни питиета. Всички тези действия въздействат извънредно отрицателно на сърцето “, акцентира той.

Според специалиста храната би трябвало да е оптимално естествена за района, в който живее човек. Той предложи да се следи количеството на храната, както и нейното качество.

*Тази публикация има единствено информативна цел и не може да послужи за диагностициране на болести. Ако имате неприятни признаци наложително потърсете помощ от здравно лице.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР