Тръмпти Дъмпти прилича повече на политическа епитафия, отколкото на вестникарско

...
Тръмпти Дъмпти прилича повече на политическа епитафия, отколкото на вестникарско
Коментари Харесай

Тръмпти Дъмпти: Републиканците отсвириха Доналд, изгрява Рон Десантис

" Тръмпти Дъмпти " наподобява повече на политическа епитафия, в сравнение с вестникарско заглавие. Но когато консервативното издание " Ню Йорк пост " го помести на първата си страница, това не е просто, с цел да се продава вестникът, това значи завършек на политическа кариера, показва английският тв канал Скай нюз.

Редица медии обръщат особено внимание на обстоятелството, че дясноориентираният таблоид " Ню Йорк пост ", който е благосъстоятелност на медийната империя на Рупърт Мърдок, осмя някогашния президент Доналд Тръмп на корицата на печатното си издание в четвъртък, откакто уточни губернаторът Рон Десантис като новопявяващия се водач на Републиканската партия.

Вестникът изобрази Тръмп като смешния воин от детско стихче Хъмпти Дъмпти. Той е нарисуван във формата на яйце, което едвам се крепи на ръба на стена, а изпод има надпис " TRUMPTY DUMPTY ".

Тази позиция на " Ню йорк пост " е завой на 180 градуса от мощната поддръжка, която изданието даде за преизбиране на Тръмп през 2020 година, когато той загуби. Вестникът не го поддържа, когато се кандидатира за първи път през 2016 година и завоюва изборите за президент.

Мнозина републиканци за разочаровани от резултата от междинните избори на 8 ноември, за които се очакваше да бъдат " алено цунами " или " алена вълна ", само че в действителност демонстрираха леки червени " вълнички " на някои места. Оценката е, че неналичието на ослепителен триумф се дължи на мощното въздействие на Тръмп върху Републиканската партия.

" Дон (който не можа да построи стената) падна мощно – могат ли всички хора в Републиканската партия да се съберат още веднъж? " е тавтология на стихчето " Хъмпти Дъмпти седеше на стената ".



" Ню Йорк пост " не е единствен. Всички медии от групата на Мърдок излизат с внезапни оценки за Тръмп и въздействието му върху изхода от междинните избори през 2022 година
Авторитетният в. " Уолстрийт Стрийт Джърнал " разгласява публицистичен коментар под заглавие " Тръмп е най-големият неудачник на Републиканската партия ".

" Тръмп имаше политически триумфи като президент, в това число намаляването на налозите и дерегулацията, само че той води републиканците от едно политическо крушение към последващо ", написа изданието.

В публицистичния коментар се приказва за " съвършена поредност изборни провали " и се позволява:

" Може би на републиканците към този момент им е омръзнало да губят ".

Това е внезапна рецензия от авторитетен глас в републиканските среди и отразява мнението на десницата, което безусловно за една нощ стана проблематично за Тръмп. Фокс нюз, които до момента бяха са лоялни, към този момент сменят тона. Коментарите и мненията са намерено сериозни към Тръмп.

Когато Голямата Медия преразглежда въпроса къде стои властта, същото вършат и Големите Пари. Това е игра на цифри за безстрастните донори на Републиканската партия, отбелязва Скай нюз.

Коя е новата звезда?

Губернаторът на Флорида Рон Десантис, който на тези избори бе избран отново на поста с голямо и повишено болшинство, от дълго време обмисля да се кандидатира за водачеството в Републиканската партия.

В заглавието на " Ню йорк пост ", което осмива Тръмп, Десантис е наименуван " Бъдещето " (на британски се получава игра на думи с семейството на губернотора DeSantis и думата " DeFuture " ).

Това са още ранните дни, само че има признаци, че гравитацията се отмества от Тръмп – и освен в медиите.

Републиканските политици и обвързваните с тях играчи, които бяха удовлетворени от някогашния президент, в този момент към този момент намерено разискват какъв брой отровен е неговият политически бранд.
" Голямото известие ", което Тръмп даде обещание да направи, към момента е планувано за идния вторник и международните медии ще дойдат в курорта Мар-а-Лаго във Флорида, където Тръмп се чака да заяви, че ще се кандидатира още веднъж за президент на изборите след две години.

Все по-сериозен става въпросът дали ще разгласи тъкмо това.

" Скай Нюз ", препечатано от " Медиапул "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР