Тръмп подписа планове за налагане на мита за китайски стоки

...
Тръмп подписа планове за налагане на мита за китайски стоки
Коментари Харесай

Китай предупреди, че търговската война вреди на всички


Тръмп подписа проекти за налагане на мита за китайски артикули

Китайският вицепремиер Хан Чжън предизвести в неделя, че възможна комерсиална война ще навреди на всички, само че не уточни какъв може да бъде идващия ход на Пекин, съобщи Асошиейтед прес.

В изказването си, направено пред международни бизнес водачи на международен стопански конгрес, вицепремиерът прикани за съдействие, с цел да може икономическата глобализация да бъде от изгода за всички. Евентуална " комерсиална война не служи на ничии ползи ", акцентира той. " Тя единствено ще докара до съществени последствия и отрицателно отражение ".

Хан не загатна поименно президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, само че други китайски представители към този момент обявиха, че Пекин е подготвен да пази ползите си.

Ден по-рано, в телефонен диалог с с американския министър на финансите Стивън Мнучин, китайският вицепремиер Лю Хъ педупреди, че Пекин е " подготвен и кадърен да отбрани националните си ползи " при възможна комерсиална война.

Лю декларирал, че специфичното седеммесечно следствие, което Вашингтон води против китайските търговски практики, нарушава разпоредбите на международната търговия, съобщи организация " Синхуа ".

Китай обаче се надява двете страни да останат благоразумни, е споделил китайският вицепремиер.

Съединени американски щати оповестиха преди дни проекти да наложат мита на необятна гама китайски артикули поради хипотетични нарушавания на режима на интелектуалната благосъстоятелност и антиконкурентни практики от китайска страна.

Пекин отговори в петък със лист на американски вносни артикули, в това число свинско месо, ябълки и стоманени тръби, на стойност 3 милиарда $, които могат да бъдат обложени с насрещни мита.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР