Траминерът е поредният отдавна известен сорт, запазил част от примитивните

...
Траминерът е поредният отдавна известен сорт, запазил част от примитивните
Коментари Харесай

С какви храни и ястия да поднесем Траминер

Траминерът е следващият от дълго време прочут вид, запазил част от примитивните си характерности. Цени се основно поради невероятния си мирис, както и заради съществуването на огромни разлики сред обособените клонове, изключително в аромата.

Понякога е именуван Гевюрцтраминер. От него се получават доста ароматни, висококачествени бели сухи, полусухи и сладки виновност, както и шампански виноматериали.

Тъй като е особено основан вид, траминерът не е засаждан в огромни количества, заради което в Германия има едвам 775 хектара, 700 хектара в Австрия, 2590 хектара във Франция и 670 хектара в Калифорния. България също се явява дребен благоуханен остров, съдейки по дейното наличие на траминера в портфолиото на всички мазета.

 Манго

Важен за отбелязване е фактът, че това е придирчив и сложен за развъждане вид грозде. Има дребни чепки, а добивът в множеството случаи е най-малък.

Вино Траминер изненадва с натоварен мирис, с преобладаващи нотки на роза и екзотични плодове, златистожълт цвят, високо алкохолно наличие и релативно ниска киселинност.

Всички те се развиват при отлежаване. Вина с изключителна наслада се получават, когато при по-хладен климат плодовете са инфектирани с благородна мухъл.

Проблемът с вино Траминер ( гевюрцтраминерът) е, че обилният му и другоземен мирис, плътното и мощно тяло, доста бързо насищат сетивата. Най-добрите реколти обаче не са толкоз ароматно натрапчиви и са съществени и дълголетни виновност.

 Гауда

Да се направи мост сред това вино и храната е мъчно, само че не и невероятно. Той може да поеме в няколко насоки. Изключително подобаващи са плодовете, най-много портокалите, както и тропическите плодове - ананас, манго, папая.

При подправките е добре да се акцентира на къри, джинджифил, семе от копър, канела или карамфил. Към ястията пък отлично вървят лук, кокос, соев сос или мед.

Пушените сирена са една от вероятните комбинации с това вино. Най-препоръчителни са гауда и пушена моцарела.

И защото е извънредно придирчив, Траминер се комбинира най-успешно с пушени, солени и сладки ястия. Когато се сервира със сладки ястия обаче, би трябвало да се внимава самото вино да е по-сладко от храната.

Комбинации с кисели ястия е неприемлива, както и с внимателно приготвени птици и морски храни, тъй като виното ще превземе ястието. С каквото и да сервирате вино Траминер, знайте, че то наложително би трябвало да е охладено.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР