Тракийският университет последователно разширява възможностите си за сътрудничество с академичните

...
Тракийският университет последователно разширява възможностите си за сътрудничество с академичните
Коментари Харесай

Тракийският университет разширява сътрудничество си с академичните среди в Полша


Тракийският университет поредно уголемява опциите си за съдействие с университетските среди в Полша. Меморандум за партньорство бе подписан с Университета в Гданскпо време на публична аудиенция на полска делегация в гр. Бургас на 13 юни, 2023 година

Посолството на България в Полша бе представлявано от българския дипломат Н. Пр. Маргарита Ганева. Тракийският университет и Ректорът – проф. доктор Добри Ярков бяха представлявани от доцент доктор Дарина Заимова. Начело на полската делегация бяха Маршалът на Поморска област –Лешек Бонна и зам.-кметът на Гданск Моника Хабиор. В състава на делегацията участваха представители на висшите учебни заведения от същия град и бизнес организации. Домакини на събитието бе община Бургас, която ще си партнират с град Гданск по силата на подписания сред тях Меморандум за съгласие.
-->

Споразумения бяха подписани още сред Университет „ Проф. доктор Асен Златаров " и Медицинския университет в Гданск, Националната спортна академия – София и Спортната академия в Гданск, и сред Музикалната академия " Станислав Монюшко " - Гданск и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство " Проф. Асен Диамандиев " в Пловдив. Маршалът на Поморска област Лешек Бонна сложи подписа си под съглашение за съдействие с Асоциацията на българските черноморски общини.

Припомняме, че самодейността за разширение на партньорската мрежа на Тракийския университет бе подета от проф. Добри Ярков с меморандум за основаване на университетска мрежа " Три морета ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР