Тракия не е била по-мръсна. Особено в понеделник сутрин. И

...
Тракия не е била по-мръсна. Особено в понеделник сутрин. И
Коментари Харесай

Кметът на Тракия: Районът никога не е бил по-мръсен, виновни сме всички, включително аз

„ Тракия не е била по-мръсна. Особено в понеделник заран. И за това сме отговорни всички ние, в това число и аз. “. Това призна кметът на региона Костадин Димитров в своя обява във Facebook, към която прикачи фотоси, издаващи потресаващото състояние към контейнерите за боклук.  
Прочетете още
До бобрите за разбъркан битов боклук и кошовете за преработване са струпани купища строителни и едрогабаритни боклуци, захвърлени след стартиралите пролетни поправки по домовете. Въпросната боклук по правилник се изхвърля по график или се депонира на особено основани за това места. А жителите и компании са добре осведомени с това, само че постоянно мързелът и персоналната полза надвиват над предпочитание да опазвят Пловдив чист.

„ Почти няма точка за сметосъбиране, която да не се е трансформирала в хранилище “, споделя Димитров. А по-нататък хвърля ръкавицата на двете общински предприятия, виновни за градската среда в Пловдив – „ Чистота “ и „ Градини и паркове “. Заради проблемите със сметоизвозването през днешния ден е била свикана изключителна среща, добавя той, на която са били привикани представители на Общински инспекторат, отговорниците за почистването на региона и „ Чистота “. 

Обаче Костадин Димитров не е пропуснал внимателно да подсети на жителите, че в действителност за това положение – подбуда са те. Той е споделил вероятните варианти, предоставени от Общината за изхвърляне на едрогабаритни боклуци. „ Може ненужният ви ледник или различен апарат, мебел или различен едрогабаритен боклук да бъде оставен на точката за боклуци в инструкции ден. Нужен е и цивилен надзор, с цел да не се нарушават разпоредбите “. Спомената е и отговорността на търговски обекти, които би трябвало да изхвърлят генерирания боклук по скица, само че себеугодно пропущат това обвързване.

Прави усещане обаче, че в мненията, изразени под обявата, самите пловдивчани показват единна позиция, че това е по виновност на жителите. Затова приканват за по-строг надзор над тези, които употребяват тъмната част на денонощието, с цел да се разтоварят от строителните си боклуци. Те оферират налагането на по-големи санкции, които да бъдат като наставление за всички. За същото упомената в Димитров: „ Санкции би трябвало да има от Общински инспекторат и аз упорствам да се случат по-скоро и по-често в бъдеще, организираме и група със съдействието на Пето районно “.

Проблемът с нерегламентираното изхвърляне на отпадъжи по този метод не визира единствено ж.р. " Тракия ". Преди няколко седмици такова бе ситуацията към контейнери в Кючук Париж. 



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР