Тръгват на проверки за кражби на парно.Масирани проверки по жилищните

...
Тръгват на проверки за кражби на парно.Масирани проверки по жилищните
Коментари Харесай

Тръгват на проверки за кражби на парно

Тръгват на инспекции за обири на парно.

Масирани инспекции по жилищните здания в София за обири или механически проблеми стартираха от началото на новия отоплителен сезон. Експерти от „ Топлофикация София “ и от топлинните счетоводители обикалят постройките по сигнали и в такива определени на инцидентен принцип.

От столичното сдружение към този момент са създали 32 проверки в здания етажна благосъстоятелност, оповестиха оттова в отговор на питане на „ Телеграф “. По самодейност на клиентите са тествани още 12 здания. 131 са декларираните от компаниите за дялово систематизиране претенции за инспекции. За тях потребителите са осведомени с писмени известия с дата и час на визитата във входовете на здания етажна благосъстоятелност.

Проверка може да бъде осъществена взаимно с компанията за дялово систематизиране при сметка за сградна апаратура над 50% от общото ползване в постройката, обясниха от „ Топлофикация “.  В резултат на ревизия в блок в „ Люлин “ 6 е открито, че от 23-те жилището осем не са обезпечили достъп.

В съответната постройка единствено 43 на 100 от подаваната в абонатната станция топлинна сила отиват за отопление, а предаваната от сградната апаратура е над 50%. При инспекцията е открито още, че срокът на уредите в тази постройка изтича следващата година и би трябвало да бъдат сменени с отдалечени преди началото на идващия отоплителен сезон.

Заради неосигурен достъп за отчитане на уредите след края на  предишния отоплителен сезон в 2896 парцела от общо 200 000, които се обслужват от „ Техем “, е наложена наказателна мярка, а точно ползване на цялостна мощ. Тази процедура се ползва според условията в наредбата за топлоснабдяване. Голяма част от тези парцели са трайно необитаеми, обясниха от топлинния счетоводител “Техем “ за „ Телеграф “.

Клиентите, които са избрали „ Топлофикация “ за дялово систематизиране и не са обезпечили достъп, са 2,5 на 100 от всички. Някои от тях обаче населяват парцелите си и са се избавили от високите сметки, като са декларирали по-ниско ползване през този отоплителен сезон, обясниха от столичното сдружение.

През 2023 година 15 районни ВиК оператори ще получат по-малко нарастване на цените на ВиК услугите спрямо утвърдените в 5-годишни бизнес проекти, заяви КЕВР. За шест сдружения настоящите все още цени даже ще бъдат понижени. За 5 районни ВиК в  областите Варна, Плевен, Русе, Смолян и Стара Загора се предлага по-високо нарастване. Преди понижението на цените регулаторът да извърши по-пълна инспекция и да даде съответни инструкции по отношение на несъблюдение на условията, изиска Министерство на регионалното развитие.

Източник: Телеграф
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР