Тръгваме на пътешествие и от задната седалка започва да се

...
Тръгваме на пътешествие и от задната седалка започва да се
Коментари Харесай

Как да си изберем SUV или КРОСОВЪР

Тръгваме на странствуване и от задната седалка стартира да се чува радостната позната песничка за това по какъв начин:

„ The wheels on the bus go round and round

Round and round, round and round

The wheels on the bus go round and round

All day long “

И изненадващо песента е прекратено от въпроса: „ Абе тате/мамо, на нашата кола кои колела са й задвижващи? “. Децата стават все по-грамотни механически, нали? Но си остават и все по този начин способни да зададат най-изненадващите въпроси. И с право.

Нужни ли са ни в действителност четири задвижващи колела или умерено можем да се оправим и с две? Всъщност въпросът е изцяло удобен когато става дума за избор на автомобил. Преведено на възрастен авто език детето пита SUV или КРОСОВЪР ни е необходим?

Да стартираме от там, че при равни други условия автомобил от една и съща марка и модел би коствал друга сума, в случай че е с две или с четири задвижващи колела.

Изборът на 4Х4 задвижване би направил автомобилът ни по-тежък, най-малкото съставените елементи са доста повече. Би се повишил разходът ни на гориво и цената на поддръжката. И въпреки всичко четирите задвижващи колела носят безспорни позитиви, в случай че да вземем за пример живеем на стръмна улица, която цяла зима е покрита с чист лед, нали по този начин?

Ако се наложи ремонт нещата също са значително ясни – повече елементи, по-голяма възможност от щета. Но това не е чак такава тематика за размисъл, когато става дума за нов автомобил.

Има обаче някои въпроси, на които мъчно откриваме логически отговор, когато вършим избор SUV/кросовър или SUV/кросовър/ “лека кола “. Веднага даваме съответен образец. Отивате да си промените гумите и мигновено разбирате, че за „ джип “ коства да кажем 60 лв., а за „ лек автомобил “ – 30 лв.? Чакайте за какво? Това е просто кола с 4 гуми? Нужно ли е да проведем лекция пред гумаджиите от кварталния вулканизатор на тематика „ Видове автомобилни купета по пътищата на България или за какво колата ми в действителност не е джип “? Или пък по-добре в талона на всеки нов автомобил да се вкара ново поле Z.16, което да оказва каква е сумата, която би трябвало да платим за промяна на гумите всяка есен и пролет? И надлежно поле Z.17, което да разяснява горното според от това имаме ли втори комплект джанти или не?

Да допуснем, че в тази ситуация с вулканизатора има някаква логичност. Но този с автомивката в действителност е неуместен. „ Джип – сложно измиване с гъба – 18 лв.. Лек автомобил – сложно измиване с гъба – 16 лв. “. Ако желаете, кофата и гъбата пред блока са съвсем безвъзмездни. И в случай че за притежател на SUV нещата са преглътваеми, какво да каже този с в действителност дребния кросовър?

Ама идете обяснете, че автомобилът ви в действителност е лек или най-малко не по-тежък от аналогичния хечбек, на чиято основа е основан. Ако желаете пробвайте и с довода, че е с две задвижващи колела и действително не е „ джип “. Просто пробвайте! Успех!

И въпреки всичко тези въпроси са в действителност маловажни, когато човек би трябвало да реши кой е неговият автомобил. Затова бихме ви посъветвали единствено едно – да намерите сечението сред желанието на детето във вас, което несъмнено желае всички типове коли събрани в един, и гласът на рационалния възрастен, който може да претегли всички плюсове и минуси. Ако тези два гласа кажат „ Да! “ за един и същи модел, бъдете сигурни, че той в действителност е верният избор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР