Тръгна нов конкурс за разработването на единната туристическа система, като

...
Тръгна нов конкурс за разработването на единната туристическа система, като
Коментари Харесай

Готвят единна туристическа система в България

Тръгна нов конкурс за създаването на единната туристическа система, като новата система ще свърже регистрите на хотелите с Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, общините и Министерството на туризма, оповестяват от министерството.

Ще бъде създадена и система Регистър за настаняване.

Търгът за Единна система за туристическа информация (ЕСТИ) беше разгласен през 2016 година, само че беше преустановен поради обжалвания, напомнят от Министерството на туризма.

Междувременно бе основана Държавна организация „ Електронно ръководство “, което наложи координиране на документите преди старта на новата процедура.

Целта на единната система за туристическата информация е да свърже в действително време регистрите на хотелите с Министерството на туризма, с Министерство на вътрешните работи, Националната организация за приходите (НАП) и общините, като всички институции ще имат съответното равнище на достъп, което е належащо за събиране и обработка на данни.

Очакванията са, че това ще увеличи приходите в туризма, ще докара до ограничението на сивия бранш и действителното отчитане на броя пребиваващи в хотелите и други Това от своя страна ще рефлектира позитивно и върху стопанската система на страната.

Кандидатите ще могат да показват офертите си в плануваните по Закона за публични поръчки периоди.

Предложенията ще се одобряват в Министерство на туризма, оповестяват от ведомството, само че без да дват повече детайлности за идните търгове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР