Трагедия, но такива неща се случват, реагира Мариян Христов пред

...
Трагедия, но такива неща се случват, реагира Мариян Христов пред
Коментари Харесай

Мариян Христов: След три тренировки с Бреме се питах няма ли да сбърка поне една топка

" Трагедия, само че такива неща се случват ", реагира Мариян Христов пред БГНЕС на новината за кончината на Андреас Бреме. Бившият немски национал умря от сърдечен арест в Мюнхен в понеделник на 63-годишна възраст. Двамата играха един до друг в Кайзерслаутерлн през сезон 1997-98, когато отборът завоюва купата след промоция от Втора Бундеслига.


" Голям футболист! Аз, когато отидох в Кайзерслаутерн никой не ме знаеше кой съм. След три занимания с него си крещя: " Абе, този човек няма ли да сбърка някоя топка? Супер пич, наслаждение беше да упражнявам и да играя с него. Беше в залеза на кариерата си, само че в мен са останали единствено положителни усещания. Не мога да кажа нищо неприятно. Големите футболисти по принцип са и положителни хора ", продължава със спомените Мариян.

" Един човек, когато реализира толкоз доста, постоянно е над нещата. Всичко му се виждаше хубаво и прелестно. Приветлива персона, помагаше на всички. Не мисля, че в тима някой е имал нещо срещу него ", описа някогашният национал за личността Бреме.

Тогава Христов е новобранец в тима.

" Нищо неприятно не съм видял от този човек. Опитваше се да ме интегрира към състава, подсказваше ми. Но той го правеше освен за мен, само че и за всички други ", споделя още Мариян.

" Мисля, че това му беше последния сезон в кариерата, по-късно ми стана треньор. Не всеки добър футболист се трансформира в добър експерт, само че си остана добър човек. Това беше и всеобщото мнение на хора, които го познаваха доста по-дълго от мен ", приключва Христов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР