Трагедия на футболен терен в Пазарджишко. Мълния уби на място

...
Трагедия на футболен терен в Пазарджишко. Мълния уби на място
Коментари Харесай

Съотборници: Смарт часовник е причина за удара от мълния, убил футболист в Пазарджишко

Трагедия на футболен терен в Пазарджишко. Мълния умъртви на място футболист. Община Лесичово разпореди цялостна инспекция на спортното оборудване. Вълната е повалила още трима от аматьорският тим. За благополучие, те са не са потърпевши съществено. Прокуратурата също стартира свое следствие на трагичния случай.

10 минути след началото на другарската среща сред тимовете на Лесичово и Ботев /Черногорово/ всички на стадиона чуват мощен гръм. Секунда по-късно няколко футболисти са паднали на терена. Сред тях е играещият треньор Иван Ранчев.

Хванах се за главата и се наведох надолу и го видях по какъв начин падна като мъртвец. Веднага отидох при него, помислих че си е глътнал езика, изяснява Георги Табаков, арбитър.

За страдание това се оказва и последната футболна среща за Иван. Въпреки неотложно оказаната му първа помощ от негови съотборници, мъжът почива на място.

Минути по-късно медиците само установяват гибелта на футболния треньор. Според съотборниците на починалия мъж, смарт часовник е повода за гибелта му. Те считат, че устройството е привлякло мълнията.

Имаше на ръката гривна и цифров часовник. Може би това е асъдействало. Защото, когато му държех ръката имаше рани там – под гривната, изяснява Стоян Иванов, съотборник на починалия.

Приятели на трагично починалия Иван са в потрес от случилото се.

Как се приема такова нещо не знам да ви кажа, сложна работа е... Всеки самичък си го изживява, сигурно е огромна покруса за всички, изяснява Станислав Чочков.

Окръжна прокуратура – Пазарджик образува досъдебно произвеждане за трагичния случай. В двумесечен период от държавното обвиняване би трябвало да отговорят на въпрос работила ли е системата за мълниезащита на спортното оборудване. Проверка на редовността през днешния ден назначиха и от община Лесичово.

Репортер: Ангел Узунов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР