Трафикът в район Южен ще бъде още по-тежък от днес,

...
Трафикът в район Южен ще бъде още по-тежък от днес,
Коментари Харесай

Ремонт затапва основен булевард за два месеца

Трафикът в регион " Южен " ще бъде още по-тежък от през днешния ден, защото за ремонт се затваря северното платно на бул. „ Никола Вапцаров “ от Коматевско шосе до първия светофар на ул. „ Константин Геров ". Колите ще минават по южното платно в двете направления, предизвестиха от общинското дружество " Организация и надзор на превоза ".

В сектора на основния път в " Кючук Париж " ще се подменя магистрален тръбопровод по плана на ВиК ЕООД. От държавното сдружение са поискали северното платно да бъде затворено за два месеца - от 26 юли до 30 септември. Строителите от компания " Драгиев и ко " твърдят, че в случай че не се отвори неочакван проблем, ще приключат преди позволения период.

Новите тръби на бул. " Никола Вапцаров " са част от публичната поръчка за реконструкцията на водопродната мрежа по бул. " Христо Ботев ", " Копривщица " и Коматевско шосе в размер на 7,5 млн. лв.. При ремонтите, направени през последните години, тази права не беше включена. След замяна на старите тръби ще бъде уплътнена пътната основа. Пътното платно ще се асфалтира от бордюр до бордюр, а освен в зоната на траншеята, обясниха от ВиК.

От Общината поучават водачите да карат по бул. " Никола Вапцаров " с понижена скорост до 30 км в час, а който може - да търси обходни направления, с цел да не се получава огромна запушалка при пресечката с Коматевско шосе. Вариантите за обиколни пътища не са доста. Успоредният бул. " Александър Стамболийски " е толкоз стеснен и с неравна настилка, че по него мъчно се минава даже и без ограничаване на придвижването.

Изпълнението на плана стартира през април. Водопровод със сградни отклонения е освежен в локалното платно на бул. " Христо Ботев ", в по-голямата част на бул. " Копривщица " и Коматевско шосе до кръстовището с бул. " Александър Стамболийски " и ул. " Модър ", където сега се работи. С чисто нов асфалт е " ухото " сред бул. " Копривщица " и Коматевско шосе, по която скоро ще бъде обновено придвижването.

Тепърва следва най-тежкият за трафика интервал, когато стартира ремонтът в северното платно на бул. " Христо Ботев " сред Централна гара и Коматевско шосе около Младежкия рид. Водопроводът се намира по средата на пътя, което евентуално ще наложи цялостното му затваряне и пренасочване на мощно натоварения трафик от южната страна на булеварда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР