Трафикът през граничния пункт "Капитан Андреево" вече е нормален, на

...
Трафикът през граничния пункт "Капитан Андреево" вече е нормален, на
Коментари Харесай

Демерджиев: Трафикът през Капитан Андреево е нормален, жандармерията е там заради спор между БАБХ и частна фирма

Трафикът през граничния пункт "Капитан Андреево " към този момент е естествен, на място има жандармерия поради разногласия сред чиновници на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) и частни сдружения по отношение на фитосанитарния надзор.

Това съобщи на брифинг служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, който посети границата, с цел да инспектира товаро-разтоварната активност. В продължение на няколко дни прекосяването на камиони бе затруднено поради разногласието сред държавната организация и частната компания "Евролаб 2011 " по отношение на това кой би трябвало да реализира контрола върху внасяните артикули.

"Проблемът с камионите го заварихме още с встъпването ни в служба - от 2 август. То ескалира някъде към петък, само че в събота през нощта бе позволен. Камионите прекосяваха с известни усложнения, през днешния ден минават обикновено ", съобщи министър Демерджиев.

Екипи на жандармерията поддържат публичния ред, защото пораждат спорове сред разнообразни чиновници на частното сдружение и държавната организация.

"Трафикът се възвърне след намесата на жандармерията. Подадени са десетки тъжби и от двете страни. Всяка от страните упреква другата в разнообразни противоправни дейности, в това число наличието на лица от частното сдружение, които заплашват физически чиновници на БАБХ ", посочи Демерджиев.

На място бе и шефът на БАБХ проф. Христо Даскалов, който съобщи, че според влязлата в действие негова заповед, товаро-разтоварните действия ще се правят само от БАБХ до крайното решение на съда. отсъжда "да бъдат прекъснати само неоснователни дейности на органи и длъжностни лица на БАБХ ", само че не взима отношение за дейностите на частната компания.

Претенцията на частната компания е, че тя може да прави необятен периметър от действия, вкючително товаро-разтоварна активност. В решението на Върховен административен съд имаше записани неща, които ние трябваше да допълним. Беше пусната една заповед която дни беше обект на разискване, по този начин е да бъде оптимално правно издържана и чакахме, че компанията ще се съобрази с нея. За страдание, едно денонщие имаше по този начин да се каже несъобразявен със заповедт, до момента в който в последна сметка жандармерията не оказа помощ на нашите хора - чиновници на организацията, да поемат тези действия ", изясни той.

Очакваме продължението да бъде в правосъдните зали, разяснява проф. Даскалов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР