Трафикът на хора е бич на нашето съвремие. 70% от

...
Трафикът на хора е бич на нашето съвремие. 70% от
Коментари Харесай

Мария Габриел: Трафикът на хора е бич на нашето съвремие

„ Трафикът на хора е камшик на нашето съвремие. 70% от жертвите на трафик на хора в България са деца. Това стана ясно на конференция за спомагателните ограничения, които страната ни би трябвало да предприеме във връзка с този тип закононарушение. За интервала 2021 – 2022 година откритите случаи са се усили с 3000. “ Това съобщи вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

„ Темата за предварителната защита и битката с трафика на хора не е нормално предизвикателство, а опция да покажем, че България способства доста и по решителен метод в битката с трафика на хора “, сподели още тя.

Бюджетът на Комисията за битка с трафика на хора ще бъде повишен със 194%, уточни тя.

„ Трафикът на хора е камшик на нашето съвремие ”, съобщи Габриел. Тя акцентира, че с цел да се оправим с този проблем, би трябвало да премахнем аргументите за него, измежду които преди всичко е бедността.

Вицепремиерът прикани и за по-строги санкции за занимаващите се с този „ доста прелъстителен бизнес “. Габриел означи, че казусът съществува освен в бедните страни, само че и в по-развитите държави от Европейски Съюз.

„ Трафикът на хора е тежко закононарушение срещу личността. То лишава индивида от неговите права, достолепие и самостоятелност. Това е закононарушение, което визира милиони хора по света. Трафикът на хора е и бизнес с човешки живот, който се подчинява на пазарни правила на търсене и предложение. Това значи, че би трябвало да се ограничи търсенето на услугите, предоставяни от жертвите. Важно е да работим за премахване на първопричините за това закононарушение – беднотия и неприятни условия на живот, безработица, военни спорове и неустойчивост, ниско равнище на обучение “, съобщи вицепремиерът.

Мария Габриел акцентира постигнатото през миналите месеци, измежду които увеличението със 194% на бюджета на Националната комисия за битка с трафика на хора  за дейности за битка с трафика на хора и поддръжка на жертвите. За първи бе одобрена също по този начин годишна стратегия с ясно изведени стратегически цели, бюджет, периоди. Вицепремиерът открои и подхванатите дейности за активизирането на съдействието с интернационалните сътрудници, измежду които Държавния департамент на Съединени американски щати и ОССЕ.

„ България принадлежи на Шенген и ние твърдо я поддържаме. “ Това съобщи еврокомисарят Илва Йохансон във видеопослание. Тя акцентира, че същински резултати в битката с трафика на хора могат да бъдат реализирани единствено в случай че България е пълновръстен член на Шенген.

Източник: NOVA

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР