Трафикът е проблем номер едно на все повече градове по

...
Трафикът е проблем номер едно на все повече градове по
Коментари Харесай

Градският лифт, за който няма задръствания

Трафикът е проблем номер едно на от ден на ден градове по целия свят. Мерките, които се взимат против него, както и против замърсяването на въздуха, до което води, са най-различни - от ограничение на достъпа на коли, през създаване на подобаваща инфраструктура за велосипедисти, до подземни тунели, в които се движат бързите електрически автомобили на Tesla.
 Virgin Hyperloop, първият тест на транспортната система с пасажери и резултатите от него
Virgin Hyperloop транспорти първите пасажери

Пътуването във вакуум е към този момент факт

Нестандартните оферти за придвижване в градска и междуградска среда не стопират, а в този момент вниманието ни притегли следващото. Миналият месец компанията uSky Transport , основана в Беларус, откри пробна 400-метрова линия в Шарджа - град в североизточната част на ОАЕ, който граничи с Дубай.

Съоръжението прилича на въжен превоз с кабинки, които се придвижват самостоятелно по стоманена линия над земята . Всяка кабинка побира до четирима пасажери, като интериорът й подсигурява първокласно пътешестване.

These futuristic pods could help cities solve their traffic problems - CNN: Belarus-based uSky Transport is testing a set of suspended pods to offset traffic congestion in Sharjah, UAE.
— @easyjanjansen (@easyjanjansen)
По калкулации на компанията, в случай че този вид превоз покрие целия град Шарджа, ще може да обслужва до 10 000 пасажери на час и да развива скорост до 150 км/ч . Тя е достигната на тестовата писта, само че от съображения за сигурност евентуално ще е по-ниска в действителна среда.

А когато повърхността на земята се освободи от пътища и трафик, ще има доста повече място за зеленина и доста по-малко нездравословни излъчвания, които водят до редица проблеми, в това число и световното стопляне.

uSky Testing & Certification Center develops an innovative transportation system located in Sharjah Innovation and Technology Research Park.
Learn and guide on investing and owning SkyWay shares:
Subscribe on our Youtube channel:
— Hồ Văn Lợi SkyWay (@hovanloiskyway)
Според uSky Transport, построяването на един километър от линията излиза едвам към 10 милиона $ , което е десетина пъти по-евтино от основаването на метро по същия маршрут. Освен това, са създали сходна технология за транспорт на товарни контейнери с потенциал до 48 тона и оптималната скорост от 90 км/ч, предава CNN Business.

Интересното на новаторската въжена линия е, че могат да се употребяват разнообразни типове кабинки според от това какъв брой дълго е трасето. Могат да се движат и с друга скорост. А втората тестова линия с дължина 2.4 км. в Шарджа, която ще се построи до края на годината, ще покаже по какъв начин пътнически и товарни кабини могат да се интегрират в една и съща мрежа .
 Снимка 538322

Идеята на uSky Transport е подобаваща както за страни и градове с не изключително добре развита инфраструктура, по този начин и за тези, в които към този момент няма място за всички коли. Компанията към този момент е получила запитвания от редица страни, в това число Съединени американски щати и Канада. А първата линия, която ще обслужва пасажери в Шарджа, се чака да проработи до 2024 г .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР