trafficnews.bgНепълнолетни пловдивчани пребиха мъж, намесил се в техен спор с

...
trafficnews.bgНепълнолетни пловдивчани пребиха мъж, намесил се в техен спор с
Коментари Харесай

Ученици пребиха пловдивчанин, дръзнал да защити възрастен комшия

trafficnews.bg

Непълнолетни пловдивчани пребиха мъж, намесил се в техен спор с възрастен мъж. Грозната сцена се е разиграла в края на септември в регион Източен. Две момчета търсили собствен другар пред дома му. Тъй като го нямало, те почнали да блъскат по вратите и прозорците на дома му, както и да викат в двора. Дядото на момчето излязъл и им декларирал, че внукът му го няма и да си вървят. Тийнейджърите обаче присмехулно му декларирали, че няма да се махнат и почнали да се заяждат и да наскърбяват възрастния мъж.

Чувайки какво се случва, комшия решил да се намеси и да отърве дядото от нахалните хлапета. Той видял по какъв начин последните бутали комшията му, засипвайки го с обиди.  Отивайки при тях обаче, получил редица закани и псувни. Опитвайки се да ги изгони, едно от хлапетата го изблъскало в гърдите, а другото го спънало. Пловдивчанинът полетял, паднал и си блъснал грубо главата. Шурнала кръв и примрял. Децата не спрели до тук – до момента в който мъжът лежал на земята те го ритали, удряли и плюли.

Майката на пострадалия видяла всичко през прозореца на дома им. Скочила и повикала брачна половинка си. Родителите се притекли на помощ, а младежите побягнали.

Чувайки виковете, съседи повикали полиция. Преди да дойдат органите на реда, потърпевшият бил отведен от фамилията си в болница.

В лечебното заведение, медиците са установили, че пловдивчанинът е с две съществени контузии на главата, спукана джука и голям брой травми по тялото. След прегледа, мъжът е освободен за домашно лекуване.

Ден по-късно пострадалият посетил правосъдна медицина, като му било издадено уверение за контузиите. Той подал тъжба в Шесто районно.

Органите на реда разкрили децата и са ги задържали.

Срещу тях е стартирано произвеждане.

Двете момчета се изправиха преди дни в Районния съд. Според магистратите, след чуване на очевидците и разбор на събраните доказателства, точно младежите са предизвикали телесната щета на пловдивчанинът. Нещо повече – действието е класифицирано като „ по хулигански ” подбуди.

За тези си дейности момчета получиха и своите присъди. Те са освободени от наказателна отговорност,  като им е наложено административно наказване – различно публично неодобрение или възпитателна мярка.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР