Традицията за по-важните кралски събития повелява част от тях да

...
Традицията за по-важните кралски събития повелява част от тях да
Коментари Харесай

Скритите послания в портретите от коронацията на Чарлз и Камила

Традицията за по-важните кралски събития повелява част от тях да е и снимането на специфични портрети, които стават обществено притежание. И коронацията на крал Чарлз и кралица Камила в този случай не направи изключение.
 Крал Чарлз и специфичният орден за коронацията с лика и на кралица Камила
Честта, която Чарлз отдаде на Камила

Винаги един до различен

След тържествената гала в Уестминстърското абатство, процесията до Бъкингамския замък и появяването им на балкона на сградата в центъра на Лондон, новопровъзгласените крал и кралица застанаха пред обектива на фотографа Хюго Бърнанд - дружно, поотделно и с най-приближените си от кралското семейство.

На първия си формален портрет като крал Чарлз е с всички публични атрибути на властта, само че е седнал, което от някои се пояснява като знак на отслабената монархия, за която се застъпва.

Кралица Камила пък наподобява доста по-уверена и щастлива с короната на своя независим портрет, в сравнение с в абатството.

Най-интересна сигурно е груповата фотография, в центъра на която са кралят и кралицата. От дясната страна на Чарлз виждаме сестра му Ан, което дава да се разбере, че тя е неговата мощна опора в кралските каузи, човек, на който има цялостно доверие.

Принцеса Ан е заслужила това място и с дългите години усилена работа, която обаче постоянно е оставала в сянката на останалите кралски особи. Въпреки това дъщерята на кралица Елизабет Втора е същински обичана и уважавана от мнозина, по тази причина и Чарлз я слага в ролята на дясната си ръка.
анкета
Ще промени ли коронацията на Чарлз мнението ви за него?
Да, към този момент публично е крал Не, отново не го одобрявам Кой изобщо го интересува тази коронация За мен няма никакво значение
Да, към този момент публично е крал

Не, отново не го одобрявам

Кой изобщо го интересува тази коронация

За мен няма никакво значение

Отляво на Камила са принцът и принцесата на Уелс Уилям и Кейт. Именно те са идващите, които ще застанат отпред на монархията, а подготовката им за тази роля тече от години. Крал Чарлз сигурно също ще им гласоподава доверието си и няма да ограничи пълномощията им.

На общия портрет виждаме и останалите " работещи " кралски особи - херцогът на Кент, херцогът и херцогинята на Глостър, вицеадмирал сър Тим Лорънс (съпруг на принцеса Ан), херцогът и херцогинята на Единбург и принцеса Александра, предава Daily Mail.

За общата фотография дамите от кралското семейство смъкнаха формалните си мантии и позираха по елегантни бели рокли. Така принцесата на Уелс Кейт показана обичаното на кралица Елизабет Втора колие от татко й крал Джордж VI, което криеше под мантията си по време на коронацията.
 Защо коронацията на крал Чарлз и кралица Камила е като никоя друга
Защо коронацията на крал Чарлз и кралица Камила е като никоя друга

Прилики, разлики и послания

Големите отсъстващи на груповата снимка предстоящо са херцогът на Йорк Андрю, който е брат на крал Чарлз, както и херцогът на Съсекс Хари. Те се отхвърлиха от своите пълномощия и трофеи и не се причисляват към пълноправните членове на кралското семейство. Липсват обаче и принц Едуард и брачната половинка му Софи - графът и графинята на Уесекс.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР