Традиционното шествие след антиправителствения протест в София завърши на Орлов

...
Традиционното шествие след антиправителствения протест в София завърши на Орлов
Коментари Харесай

Ден 88: Офисите на ГЕРБ, ВМРО, НФСБ и Воля са новите цели на протеста

Традиционното шествие след антиправителствения митинг в София приключи на Орлов мост, където придвижването беше блокирано. Пропускаха се единствено коли за спешна помощ, съобщи Българското национално радио.

За 88-ми следващ път протестиращи се събраха в центъра на София. Исканията на протестиращите остават без смяна – оставка на държавното управление на Борисов, оставка на основния прокурор, длъжностен кабинет и почтени избори.

" От през днешния ден разгласяваме офисите на ГЕРБ, Обединени патриоти, т. е Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и " Воля " на Марешки - за законна цел на митинга в цялата страна, сподели Николай Хаджигенов.

" Яйца, домати, багра или както направиха в Стара Загора - купчина тор, изобщо чувствайте се свободни - те са законна цел на митинга. Ние персонално ще стартираме от вторник по обясними аргументи. Във вторник започваме да посещаваме офисите на упоменатите, само че вие, в цялата страна чувствайте се свободни ", съобщи още той.

" Имаме една цел и би трябвало да стигнем до нея. Първата цел се назовава оставка, втората- почтени избори, би трябвало да стигнем до там ", съобщи проф. Велислав Минеков.

" Трудно е в действителност, може би краката не устоят, вечерите ни са празни, не можем да се забележим с другари и близки, само че за мен щастието е да сме тук, благодаря ви от сърце ", добави Минеков.

Вчера „ Отровното трио” съобщи, че към този момент са основали гражданско общество и няма да сведат глава. По думите на Арман Бабикян цяла Европа трябваше да види, че българите са изправени. Този знак трябваше да бъде ясно разчетен за сметка на лъжите на властта, че има преминаващо събитие от няколко стотин души. За да знаят тези хора, че българите не са склонили глава, добави той.

Проф. Велислав Минеков отпътува за Брюксел, където през днешния ден ще се организира сесията на Екологичен потенциал за върховенството на закона в България. Минеков ще се срещне с протестиращи и с публицисти.

" Уморихме се, само че няма да спрем. Хората имат избор, те са разделиха на всякакви елементи ", сподели Бабикян.

" Ние сме народа, ние – народът сме на площадите, в цялата страна и в света ", уточни Хаджигенов.

Създадохме гражданско общество, нещо, което не можахме да създадем 30 година Това направи митингът, да, от през днешния ден българинът е бунтовник, съобщи адв. Хаджигенов.

Проф. Минеков добави от своя страна, че се надява, че към този момент българите са революционери.

" Имаме шестима прогонени министри, серия от произшествия вътре в държавното управление, едно отваряне на европейските очи, което и продължава, скоро ще имаме триумф, сподели още професорът, представен от БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР