Традиционно, вече за четвърти път БСП получава третия мандат за

...
Традиционно, вече за четвърти път БСП получава третия мандат за
Коментари Харесай

Делийски за третия мандат: БСП ще понесат най-малко политически поражения, ако не съставят кабинет

„ Традиционно, към този момент за четвърти път Българска социалистическа партия получава третия мандат за сформиране на държавно управление, напълно обичайно най-вероятно няма и да го извърши, тъй като партията беше минимум решителна за съставянето на кабинет “, съобщи в изявление за БГНЕС политологът Страхил Делийски, откакто стана ясно, че президентът Румен Радев на следващия ден ще връчи третия мандат на Българска социалистическа партия за България.

" Демократична България ", Движение за права и свободи, " Български напредък ", даже и " Възраждане " към този момент дадоха поръчки, че в случай че получат мандата, ще създадат кабинет. „ Българска социалистическа партия бяха единствените минимум решителни. Нека, обаче, да забележим по какъв начин президентът ще стимулира това свое решение “, съобщи още политологът.

По думите му Българска социалистическа партия ще понесат минимум политически " провали ", в случай че не съумеят да сформират държавно управление.

„ Един мандат, даден на " Демократична България ", щеше да накара партията да се сдобри с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, и това щеше да им се отрази отрицателно при последващи избори. Един политически жертван проблем с третия мандат за какво пък да не го обере Българска социалистическа партия – това също е вероятен прочит “, изясни още политологът.

Делийски, обаче, изрази подозрение в тезата президентът Радев да е взел решението да връчи мандата на Българска социалистическа партия, с цел да удължи живота на служебния кабинет. „ Все отново това са опциите на българските политически субекти. В този смисъл не виждам нищо извънредно и нищо съдбовно. Нека обаче да не забравяме ниското доверие на обществото в ръководещите сега, тъй като която и политическа мощ да беше получила третия мандат, тя щеше да се употребява с не повече от 3% от всички имащи право на глас, това също е основно и ни убягва от разбора. Така че който и да получи мандата, той ще бъде извънредно непредставителен от позиция на обществото, това е и огромният проблем. Ако една партия ще прави държавно управление с 2 - 3% публично доверие, то по-добре да не прави въобще “, добави още Страхил Делийски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР