Традиционно най-предпочитани са Финансов мениджмънт, Икономика на човешките ресурси, Счетоводство,

...
Традиционно най-предпочитани са Финансов мениджмънт, Икономика на човешките ресурси, Счетоводство,
Коментари Харесай

Седем нови магистърски програми разкрива УНСС

Традиционно най-предпочитани са „ Финансов мениджмънт ”, „ Икономика на човешките запаси ”, „ Счетоводство ”, „ Счетоводство и надзор ”, „ Финанси ”, регистрират от вуза

Обучение по седем нови магистърски стратегии стартира тази есен Университетът за национално и международно стопанство. „ Дигитална стопанска система ”, „ Корпоративни тактики и цифрови трансформации ”, „ Бизнес водачество ”, „ Противодействие на корупцията ”, „ Икономика на вътрешния ред ”, „ Счетоводство, финансов надзор и финанси с преподаване на британски език ” и „ Бизнес и нововъведения с преподаване на британски език ” са в постоянна форма на образование, като за първите две от тях има и държавна поръчка.

„ Тези специалности бяха основани в отговор на провокациите пред бизнеса и публичния живот и потребностите на пазара на труда. Специалността „ Противодействие на корупцията ” бе основана по отношение на контракт сред УНСС и Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Специалността „ Счетоводство, финансов надзор и финанси с преподаване на британски език ” е публично акредитирана и е основана в съдействие с Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), която е най-голямата професионална организация в света, предлагаща квалификации в региона на счетоводството, одита и финансите ”, сподели пред „ Труд ” доцент доктор Стела Ралева, заместник-ректор на УНСС по образованието в ОКС „ магистър ” и отдалечено образование.

През актуалната година УНСС разгласи банкет в над 80 магистърски специалности в пет професионални посоки:

„ Икономика ”, „ Администрация и ръководство ”, „ Обществени връзки и осведомителни науки ”, „ Политически науки ” и „ Социология, антропология и науки за културата ”. Обучението е в постоянна, отдалечена и самостоятелна форма, като 57 специалности са в постоянна форма. По 50 специалности в постоянно образование има банкет по държавна поръчка.

Традиционно най-предпочитани са „ Финансов мениджмънт ”, „ Икономика на човешките запаси със специализация „ Управление на човешките запаси ”, „ Счетоводство ”, „ Счетоводство и надзор ”, „ Финанси ”, „ Маркетинг ”, „ Маркетинг със специализация „ Рекламен мениджмънт ” и други На засилен интерес се радват също специалностите, свързани с бизнес администрацията и висшия мениджмънт, районния мениджмънт, одитинга и финансовия надзор, корпоративната и националната сигурност, интернационалния бизнес, бранд мениджмънта, цифровия маркетинг, уточни доцент Ралева. По думите й изброените специалности обезпечават и най-хубава реализация на пазара.

Избор сред тест и есе за специалностите на британски


95% от хората съчетават ученето с работа


Занятията за магистрите са единствено вечер

„ Според наши проучвания над 95% от студентите ни в магистърската степен съчетават образованието си с работа. Като се съобразяваме с този факт, предлагаме доста гъвкава организация на образователния развой. Вече трета година занятията на студентите в постоянно образование са съсредоточени в късните часове на деня, като най-ранният част на започването им е 17,45 ч. В отдалеченото образование присъствените занятия на студентите се организират единствено в събота и неделя ”, изясни доцент Ралева.

Тя уточни, че най-голямата част от претендентите избират магистърска компетентност, която е друга от бакалавърската им, само че е от същото професионално направление. По думите й, те изхождат от разбирането, че съществуването на две специалности от едно направление ще им обезпечи по-добри благоприятни условия за реализация, като нормално едната от тях е по-широкоспектърна, а другата е по-профилирана.

Приемът за магистрите става посредством полагане на кандидатстудентски изпит, който е под формата на тест в електронен и/или в книжен формат и е друг за приключилите стопански и неикономически специалности.

За някои от специалностите към този момент може да се кандидатства по желание с тест или с есе по избрана тематика, обвързвана с профила на специалността.

„ Новото през тази година е, че за всички специалности с преподаване на британски език кандидатстването може да бъде както с полагане на тест, по този начин и с създаване на избрана тематика на британски език. Това се прави за обезпечаване на равнопоставеност на претендентите, които са български жители или жители на други страни ”, сподели доцент Ралева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР