Традиционно българите са много добре подготвени за празници, в това

...
Традиционно българите са много добре подготвени за празници, в това
Коментари Харесай

Наблюдава се нова тенденция сред българите за Коледа и Нова година

Традиционно българите са доста добре готови за празници, включително и за Коледа и Нова година. Подготовката за Бъдни вечер, както знаем ще бъде в фамилна среда. Независимо от това, това ще генерира много пътувания в неделя, в понеделник. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

" На Коледа към този момент се събират повече хора, отвън кръга на фамилията. Нова година се оформя като един корпоративен празник, защото доста компании вършат тържества. Стари другари също се срещат и събират. Очакваме към 580 000 пътувания в тези дни. Една част от тях ще бъдат в чужбина, към 80 000, а пък другите ще бъдат в България. В България максимален брой пътувания ще бъдат визити при близки, родственици и другари и по-късно следват балнео, СПА и уелнес курортите, планинските курорти, къщите за посетители, вилите и на всички места, където можем да приказваме за благоприятни условия за туризъм ", означи Драганов.

По думите му феноменът при хората е, че желаят да бъдат дружно: " Тези контакти са доста нужни и разтоварват от една страна силата, и въпреки това, при тези диалози по някой път се вземат решение доста значими въпроси и избистрят хрумвания, които и в самата работна среда, по някой път не се разясняват ".

Румен Драганов добави още, че статистиката напълно изрично споделя, че българинът си пътува в България: " Същото го прави германеца, италианеца, англичанина. Ние имаме 24 милиона пътувания в България годишно и 7 милиона българи, които излизат в чужбина ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР