Традиционният републикански лекоатлетически крос Диана“ ще се проведе на 29

...
Традиционният републикански лекоатлетически крос Диана“ ще се проведе на 29
Коментари Харесай

Най-старото атлетическо състезание в България отново ще се проведе в Ямбол

Традиционният републикански лекоатлетически крос „ Диана “ ще се организира на 29 октомври, събота, в Ямбол.

Състезанието стартира в 10:00 часа пред спортна зала „ Диана “, където ще бъдат и финалите. Спортното събитие се провежда с поддръжката на Община Ямбол, Българска федерация по лека атлетика и Клуб по лека атлетика „ Тунджа “ – Ямбол.

Това е 56-то следващо издание на конкуренцията. В него, към този миг, са включени над 60 участници от над 20 лекоатлетически клубове в страната, които ще са разпределени в 8 възрастови групи. Участие ще вземат и към 40 възпитаници от пети до дванадесети клас от разнообразни ямболски учебни заведения.

Част от кроса и през тази година ще бъдат някои от най-хубавите български бегачи към този миг. При мъжете ще се състезава Исмаил Сенанджи от „ Евър “ – Варна, първенец на 4000 метра на Крос „ Диана “ през 2020г., а при дамите Лиляна Георгиева и Силвия Георгиева. Всички те са любимци в своите категории.

Ямбол ще разчита на положителното показване на спортистите от другите клубове по лека атлетика в града.

Крос „ Диана “ е най-старото лекоатлетическо съревнование в България и събира едни от най-хубавите участници. За първи път се организира на 4 декември през далечната 1966 година по самодейността на треньора Велислав Колев. Първата конкуренция, както и през днешния ден, се организира по алеите на Градския парк със старт и край пред зала „ Диана “, само че през годините се е случвало мястото да бъде променяно. Основна заслуга за запазването на конкуренцията, посредством своя нескончаем възторг, има един от най-изтъкнатите и движимости треньори в бяганията на междинни и дълги дистанции у нас – Йордан Атанасов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР