Традиционният начин на шиене, който разчита на човешка ръка или

...
Традиционният начин на шиене, който разчита на човешка ръка или
Коментари Харесай

Китайски учени разработиха 3D роботизирана ръка за шиене

Традиционният метод на шиене, който разчита на човешка ръка или шевни машини, доста скоро ще се промени фрапантно, с помощта на откриватели от провинция Джъдзян, които сътвориха 3D роботизирана ръка, съобщи " Радио Китай ".

Тя е с размерите на човешка ръка, може бързо да сканира части плат с лазер, да ги зашие дружно въз основата на програмирани модели, след което да почисти конците. За целия развой на робота са му нужни единствено няколко минути.

Разработена взаимно от компанията „ Нинбо Цъсин " и учените от института към Китайската корабостроителна корпорация (CSIC), 3D роботизираната ръка сега се употребява за изработването на авто интериор.

Според генералния управител на „ Цъсин роботикс " Фу Лей, производството на коли е извънредно автоматизирана промишленост, само че това не важи за автомобилния интериор, който разчита най-вече на човешкия труд. 3D роботизираната ръка може да усили успеваемостта на производството, без да намали качеството на продукцията, добави той.

Към шиещата 3D роботизирана ръка могат да се инсталират разнообразни накрайници. Очакванията са тя да се употребява в разнообразни области, в това число и галактическата промишленост. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР