Традиционният “, който организираме от ФАКТИ даде любопитен резултат след

...
Традиционният “, който организираме от ФАКТИ даде любопитен резултат след
Коментари Харесай

92% от читателите на ФАКТИ смятат, че Сектор „Г“ трябва да бъде за феновете, а не за ултрасите на ЦСКА

Традиционният „ “, който организираме от ФАКТИ даде любопитен резултат след появилите се през предходната седмица кавги към правото на една или друга група фенове да се подвизава в обичайния Сектор „ Г “ за „ алената “ агитка. Оказва се, че 92% от нашите читатели са срещу окупацията на ултрасите.

До абсурда се стигна, когато по време на първия бараж за влизане в групите за Лигата на конференциите против Базел се стигна до пердах сред ентусиастите. Малко преди края на първото полувреме огромна група „ червени “ последователи взеха решение да се причислят към своите съидейници от Сектор „ В “ към Сектор „ Г “. Причината бе, че трибуната зад вратата бе полупразна поради протеста на крайната секта „ Трибуна Сектор Г “, целящ промяна на управлението. В резултат се стигна до съществени конфликти, а в обществените мрежи доста хора обявиха, че са видели дами и деца да бягат в смут от насилието, което ги е посрещнало там. Доказателства за това обаче на този стадий липсват, като единствено е несъмнено, че е имало физическа борба.

Запитахме нашите читатели - кой заслужава да поддържа ЦСКА от Сектор „ Г “? И те ни дадоха отговор изрично, че това е групата на елементарните фенове.

През годините българският футбол се трансформира в същинско полесражение за хора, които бъркат любовта към тимовете си с проявата на свирепост против съперника. Имаше редица случаи на ранени служители на реда, пукотевица със сигнални ракети, изпотрошени седалки и какво ли още не. Виновниците обаче освен не бяха осъдени, само че и не престават да бъдат толерирани.

На въпросната среща против Базел през предишния четвъртък участваха над 10 хиляди души на стадион „ Васил Левски “, без значение от оповестения протест на ултрасите. Това единствено потвърждава, че елементарните симпатизанти на ЦСКА не престават да поддържат отбора и даже се усещат по-сигурни, когато животът и здравето им не е в заплаха, когато кракът им стъпи на роден стадион.

Крайно време е държавните управляващи, федерациите и футболните клубове да се обединят и да създадат спортните уреди едно по-безопасно място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР