Традиционните родителски срещи в този формат са отживелица и най-добре

...
Традиционните родителски срещи в този формат са отживелица и най-добре
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Традиционните родителски срещи в този формат са отживелица

" Традиционните наставнически срещи в този формат са отживялост и най-добре в София, и в огромните обитаеми места да ги изпратим умерено в предишното ". Това написа във " Facebook " ръководителят на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България и шеф на 119 СУ " Акад. Михаил Арнаудов " в София - Диян Стаматов.

Според него е нужен напълно нов вид на връзка с родителите в София и в по-големите градове

" Във времето на новите технологии, в ръцете на учебното заведение е да се опита да направи смяна в връзката с родителите на учениците си. И то най-много в София и в по-големите обитаеми места ", написа той.

Стаматов е на мнение, че сегашният вид на наставнически срещи не носи нищо градивно, не дават нищо на родителите, с изключение на отрицателно отношение към учебното заведение и учителите.

" Комуникацията посредством електронния дневник е задоволителна, при положително и практично потребление - по този начин всеки родител получава наситена и действителна информация за оценки, мнения, домашни, държание, закъснения, отсъствия и доста известия ", счита шефът.

По думите му обаче това не е задоволително.

" Всеки класен началник има регламентиран час за съвещания и срещи с родители. Този един ден в седмицата е задоволителен да бъде рационално осмислен и напълнен с ползотворни срещи. Един простоват график за систематизиране на срещите с родителите, квалифициран след извършен диалог - покана с родителите. Може да се даде опция за един час да бъдат извършени срещи с до двама, трима родители. Да бъдат показани насъбраните мнения за децата им, да бъдат споделени позитивите, само че и пропуските в подготовката на учениците. Да се отдели малко, само че персонално и особено внимание на всеки родител с задоволително съответна информация. Нещо, което е значимо за всеки родител и е потребно за двете страни. Такава процедура има в доста страни. Когато тя е добре премислена, носи единствено позитиви за всички в учебно заведение ", написа той.

Стаматов акцентира, че този модел към този момент работи в 119 СУ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР