Традиционната за този момент от годината акция Зима на пътна

...
Традиционната за този момент от годината акция Зима на пътна
Коментари Харесай

Налагането на глоби за неподготвени за зимата автомобили започва от днес

Традиционната за този миг от годината акция " Зима " на пътна полиция навлиза през днешния ден в своята последна фаза, при която акцентът ще е върху подготовката за зимния сезон на колите. До момента ползата беше ориентиран към велосипедистите и транспортните средства с животинска двигателна сила, както и към пешеходците.

От през днешния ден пътните служители на реда ще ревизират дали леките коли са с подобаващи за зимни условия гуми - зимни, или с най-малко 4 мм. грайфер. На инспекция ще подлежат също светлините, чистачките, системите за измиване на стъклата, съществуването на аптечка, триъгълник, пожарогасител и така нататък, и дисциплината на водачите.

За износени или развалени гуми санкцията е 50 лв.. При открита друга нередовност по автомобила, според от това дали тя е незначителна или основава заплаха от злополука, глобата е сред 50 и 500 лв..

По време на акция " Зима " през ноември 2018 година са извършени 639 профилирани акции. Направени са общо 53 659 инспекции. За интервала са установени 3747 нарушавания, като са взети повече от 15 000 ограничения - актове, санкции, прекъсване от придвижване на коли и др.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР