Традиционната Научна сесия на студентите Наука в бъдещето“ в Технически

...
Традиционната Научна сесия на студентите Наука в бъдещето“ в Технически
Коментари Харесай

Рекордните 120 научни доклада бяха представени на Студентската научна сесия в ТУ – Варна

Традиционната Научна сесия на студентите „ Наука в бъдещето “ в Технически университет – Варна беше публично открита на 25 април 2024 година Сесията стартира с одобрение от проф. доктор Драгомир Пламенов, ректор на университета, който показа: „ Радвам се, че възвръщаме традицията след пандемията и още веднъж организираме Студентската научна сесия с огромен интерес и растеж в броя на участниците – 119 с 120 отчета тази година, в 10 секции. Моите мемоари за този конгрес са от първото му издание и се веселя, че просъществува с помощта на студентите и с поддръжката на Община Варна. Успех на всички участници!

Последва одобрение от Анелия Василева – зам.-председател на Студентския съвет към ТУ – Варна, която поздрави студентите и им вдъхна убеденост и мотивация за идното им показване. Специален посетител на форума беше Ангел Стойков, ръководител на Националното посланичество на студентските препоръки, който поздрави целия екип на ТУ – Варна за организацията и показа насладата си да види толкоз студенти, афектирани от желанието да се осъществят в областта на науката.

След формалното разкриване, ректорът на ТУ – Варна и доцент доктор Цена Мурзова, началник на катедра „ Индустриален дизайн “, откриха изложбата на секция „ Индустриален дизайн ” в изложба TUV към Техническия университет – Варна. Студенти от разнообразни курсове и специалности в катедрата показаха своите планове: осветителни тела, книги, бутилки и други. Изложени бяха рисунки с разнообразни техники на обрисуване като туш, графика, акрил и други, а на студентите им бяха връчени грамоти за присъединяване.

Презентирането и отбраната на научните разработки от студенти в другите секции продължи над 4 часа, а в края на деня се състоя и формалното закриване. Проф. Пламенов, ръководителят и зам.-председателят на Студентския съвет имаха удоволствието да наградят студентите с най-хубавите от предпазените отчети пред другите комисии. Над 30 студенти получиха материална премия, обезпечена от Община Варна, и документ за призово място.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР