Традициите са за това - да се спазват. И политиците

...
Традициите са за това - да се спазват. И политиците
Коментари Харесай

Черно и бяло за ЧРД на Пеевски

Традициите са за това - да се съблюдават. И политиците не вършат изключение, изключително в случай че става въпрос за дъвката „ Пеевски “.Парламентът и тази година означи рождения ден на депутата от Движение за права и свободи.

Труден обаче се оказа изборът на подарък. Особено за опозицията. Просветлението й пристигна от една банална парламентарна процедура.И по този начин от тортата за Пеевски изскочи ББР.Всичко стартира с приемането на обичайното гаранционно съглашение сред европейска финансова институция и страната. В него се планува Европейска инвестиционна банка да отпусне на Българската банка за развиване заем в размер на 175 млн. евро за финансиране на дребни и междинни предприятия у нас. Гаранцията от своя страна разрешава на ББР да си обезпечи по-евтини заеми от чужбина.
-->
Вкарването на следващата европейска тематика в Народното събрание оживи депутатите на „ Възраждане “ и изкара на трибуната зам.-председателя Цончо Ганев.

Прибързано той разгласи, че съглашението облагодетелства Украйна.

После, схванал грешката си, реши да обърне посоката на офанзивата и да направи хеттрик. Хем да уязви Политическа партия, хем да стартира кметската акция на „ Възраждане “ за София и Монтана.А най-после всичко това да се опакова като прикрит подарък за рождения ден на Пеевски.

" Възраждане " завчас извади претендентите си Деян Николов и Петър Петров на първа линия.Когато възпламениха фойерверките, двамата започнаха да описват остарели мемоари с митове и легенди за заемите на ББР и сянката на Пеевски.

Така се захласнаха, че минаха съвсем два часа.Даниел Лорер ги предизвести да не натрупат политически дивиденти тъкмо от Европейска инвестиционна банка.Румен Гечев им изясни, че това е гаранционно съглашение, а не заем за някого.Йордан Цонев им напомни формалните документи, които потвърждават, че Пеевски го няма в заемите на ББР.

Мустафа Карадайъ вежливо ги посъветва да не се катерят по гърба на Движение за права и свободи и по Пеевски, с цел да му кичат брошката на ББР, защото този подарък не е за него.

Точката постави Тошко Йорданов, който разгласи от трибуната: „ Честит рожден ден на Пеевски, да е жив и здрав “, и с това подсети сътрудниците си от опозицията, че е извънредно време да спрат с лакърдиите и да стартират да одобряват бюджета, който всички българи чакат.

Всъщност, беше време, когато партиите плашеха електората си с Пеевски. Въпросът кой е той от дълго време получи отговор. И заигравката с името му към този момент не носи нито персонален имидж, нито избирателен отскок. Днес той не е най-мразеният, а най-търсеният политик в Народното събрание.

Някои споделят, че Пеевски имал нов облик. Истината е, че това е той - нито дявол, нито провидение. И търпението, само че и яростта му са пословични. Държи на думата си, само че чува и непознатата. Не прости лъжата, бори се до дъно за истината.

Като характерен лъв мощно обича и мощно ненавижда. И ревниво пази територията си.

Доскоро мнозина не смееха да го приближат, днес  заедно го чакаха в Народното събрание, с цел да го поздравят.

По традиция, той почерпи и депутати, и публицисти. Но подвигна тост единствено с хората, на които има вяра. Защото за него измяната е най-големият грях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР