Този закон не е писан в България. Подава се отвън

...
Този закон не е писан в България. Подава се отвън
Коментари Харесай

Проф. Близнашки: Този закон не е писан в България

„ Този закон не е писан в България. Подава се извън и се упражнява голям напън нашето Народно заседание да го гласоподава. Не изключвам да окажат напън и върху Конституционния съд ”.

Това разяснява пред NOVA NEWS проф. Георги Близнашки, някогашен длъжностен министър председател, специалист по конституционно право във връзка признатия механизъм за надзор над основния прокурор.

Според него „ законът, който се одобри за търсене на наказателната отговорност на основния прокурор, е искрено противоконституционен, сподели им го Върховният касационен съд, само че това не ги спря ”.

По думите му визитата на Джим О`Брайън, началник на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент, е оказало влияние върху гласуването на механизма.

„ Той вкара ред, изясни на нашите политици, че или работят по метода, по който им се демонстрира, или ще имат огромни проблеми. И внезапно всички гласоподаваха за този закон в Народното събрание ”, уточни Близнашки.

Гешев: Направиха го единствено, с цел да се разправят с мен

Относно законовите промени, с които беше понижено болшинството, нужно за избиране и премахване на основния прокурор проф. Близнашки разяснява:

" След като към този момент един път е прибавен законът, връщане обратно няма. Висшият правосъден съвет в профил основния прокурор, поражда въпросът може ли да избере новия, и внезапно се сетиха, че Висш съдебен съвет е с изминал мандат ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР