Този вот е безсмислен и ние няма да го подкрепим,

...
Този вот е безсмислен и ние няма да го подкрепим,
Коментари Харесай

ГЕРБ без подкрепа за бюджета на Василев, но и с пас за вота на не...

" Този избор е неправилен и ние няма да го подкрепим ", сподели Борисов. 

 

Досега обаче в границите на дебатите депутатите от ГЕРБ не са се изказали в отбрана на кабинета на Николай Денков. 

 

“Открито декларирам защо нося отговорност във връзка с министър Тагарев. Персонално съм причина той да не е министър в кабинета на Кирил Петков. Тежка политическа среща, на която той беше препоръчан за министър на защитата и безапелационен отговор на Българска социалистическа партия, че държавното управление пада, в случай че това се случи. Прави сме били. Този човек е безусловно несъответствуващ за министър на България. Със зависимостите от биографията му за предходни участия в ръководство на други страни, самопризнания за спор на ползи посредством брачната половинка му. Ето за какво от ГЕРБ би трябвало да натиснете копчето за избор на съмнение за рухване на този кабинет ", уточни лидерката на левицата Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание по-рано през днешния ден.

 

" Не може да има изненади при гласуването на вота на съмнение, тъй като този избор е обвързван с сферата на защитата, където в последните 10 години сме създали толкоз доста за превъоръжаването на българската войска, тъй че е безусловно неправилен ", сподели Борисов в коридорите на Народното събрание.

 

Сглобката остава

 

Намек, че държавното управление може да падне поради проектобюджета за следващата година направи Делян Добрев от ГЕРБ тази заран. Пред Нова телевизия той съобщи, че води акция в парламентарната група сътрудниците му да гласоподават срещу, в случай че бюджетът влезе в настоящия си тип. От ГЕРБ към този момент няколко пъти обявиха, че желаят план-сметката за следващата година да бъде модифицирана. Самият Борисов също съобщи, че депутатите му няма да дадат зелена светлина за законопроекта, в случай че той не бъде изменен. 

 

" Не може. Дори да не се одобри бюджет. Ние години наред бяхме без бюджет, тъй че това не е нищо ново ", съобщи Борисов.

 

ГЕРБ и Движение за права и свободи - партиите, подкрепящи държавното управление, към този момент сложиха условия, с цел да дадат зелена светлина на бюджета за следващата година - категорично да бъде написано кои тъкмо инфраструктурни планове за кои общини ще бъдат финансирани. От ПП-ДБ разясниха, че са склонни на взаимни отстъпки свързани с бюджета, само че в случай че те не засягат главните му цели. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР