Този уикенд ще се състои най-големият международен карате турнир в

...
Този уикенд ще се състои най-големият международен карате турнир в
Коментари Харесай

Най-голямото карате събитие у нас е в събота в Асикс Арена

Този уикенд ще се състои най-големият интернационален карате шампионат в България - International Karate Tournament NIKON OPEN 2018, проведен от Семеен кодекс Никон, БНФК и София – Европейска столица на спорта.

Шестото издание на конкуренцията ще бъде в изцяло ремонтираната зала "Асикс Арена ". За първи път идват толкоз доста звезди от европейския и международен хайлайф на този спорт.

Състезанията са в един ден, в тях ще вземат участие над 1000 спортисти, представители на 16 страни.

"Това наложи слагането на спомагателни сетове, с цел да може цялата стратегия да се вмести в границите на един ден, “ съобщи на конференция през днешния ден Николай
Цанев, президент на Семеен кодекс Никон.

"По мащаби този шампионат се съпоставя с едно европейско състезание. Радостното е, че още веднъж имаме огромен интерес от чужбина ", съобщи Борис Николов, общоприет секретар на Българската федерация.

Възрастовите групи дават опция за изява както на най-малките каратеки, по този начин и на ветераните в спорта.

"Най-важното, че можем да дадем късмет на децата да изпитат насладата от надпреварата и срещите със своите връстници ", счита Любомир Гасауер, от компания ARHOLL, която спонсорира надпреварите.

Турнирът е част от самодейност София- Европейска столица на спорта и задачата му е да трансформира това събитие в празник за децата, измежду които този спорт е доста известен. Възрастовите групи стартират от 8-годишните и доближават до ветераните над 40 години.

На срещата с медиите участва и младата ни вяра Ивана Каменова.

"За мен е огромна чест да вземам участие тези надпревари и се веселя, че моят клуб провежда сходен шампионат, в който можем да развиваме качествата си в оспорвана конкуренция, “ съобщи надарената ни млада каратистка, която е международна вицешампионка за девойки от 2017 година

Началото на надпреварите е тъкмо е 10:00 ч, а формалното разкриване е в 13:00 ч.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР