Този уикенд се проведе първият официален тест на Grigorov Racing

...
Този уикенд се проведе първият официален тест на Grigorov Racing
Коментари Харесай

Григор Григоров с първи тест преди старта на сезона

Този уикенд се организира първият формален тест на Grigorov Racing Team, с екипаж Григор Григоров/Йордан Йорданов, ръководещи автомобил Peugeot 208 R2.

Тестът бе разграничен на няколко елементи в двата подготвителни дни. В съботния ден бяха първите два стадия от теста, а в неделния оставащия заключителен стадий:

Етап 1 - Привикването още веднъж със спортната техника след дългата зимна пауза и уточняването на всички базови настройки на автомобила за новия сезон. Най-подходящото място за задачата бе писта "Дракон ", с. Калояново, където екипажа Григоров / Йорданов имаха опцията да предизвикат автомобила до краен лимит и да тестват разнообразни настройки за идното съревнование в Румъния.

Етап 2 - Симулация на нощно каране с в допълнение осветяване инсталирано на автомобила. На идното съревнование ще има два нощни стадия, където е от извънредно значение спомагателното осветяване на автомобила да работи изправно и да бъде настроено по съответните спецификации на румънските трасета.

Етап 3 - Тест на рали права. За този стадий от теста, екипът на Grigorov Racing Team се спря на някогашна права от наше известно рали, която имаше сходна харектеристика и пътна настилка с тази, която екипажът ще срещне в нашата северна съседка. Всички елементи и настройки по автомобила бяха финално конкретизирани за идното съревнование.

"След тази дълга зимна пауза е доста хубаво още веднъж да съм на трасето в обичания ми автомобил. Смятам, че свършихме много работа през последните 2 дни с момчетата и резултатът е на разположение! Вече се чувстам доста по-удобно в колата и се веселя, че с новия ми навигатор, Йордан Йорданов се сработваме отлично. Огромни благодарности и на Петър Гьошев и неговите механици, с които ще работим тази година. За първи път от много време насам се почувствах сигурен и извънредно доста се веселя, че имам същински обединен тим, който има една цел и дружно я преследва ", разяснява Григор Григоров след теста.

"Бях много обезпокоен преди старта на теста, защото за първи път сядах до Григор в спортния автомобил. За мое благополучие всичко протече по проект. Колата доста ми хареса и останах изумен, какъв брой добре стои на пътя и по какъв начин стопира. Радвам се, че с Григор се разбираме добре и нещата се получават ", добави навигаторът Йордан Йорданов.

Този уикенд ще се организира първото съревнование на екипа за този сезон, рали "Трансилвания ", което е и първото рали от календара на TER (Tour European Rally) шампионат.

Григор и Йордан ще се борят за купата в класа за един двигателен мост TER2 Cup, като упованията са за мощна конкуренция и сложни трасета.

Екипът на Grigorov Racing Team желае също да изкаже огромната си признателност към АПИ и локалните органи на Министерство на вътрешните работи, за съвършената организация и спокойствието по време на тестванията. Безопасността постоянно е преди всичко!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР