Този уикенд крал Чарлз ще участва в парада Trooping the

...
Този уикенд крал Чарлз ще участва в парада Trooping the
Коментари Харесай

Обрат! Чарлз с неочакван ход, какъв е рискът

Този уикенд крал Чарлз ще взе участие в парада „ Trooping the Colour “ и ще направи нещата по малко по-различен метод от майка си, кралица Елизабет II.

По време на парада, който ще означи 75-ия рожден ден на крал Чарлз, кралят ще се качи на кон, като за първи път от над 30 години насам монарх ще взе участие в „ Trooping the Colour “ - и това може би не е най-мъдрото му решение.
-->
Кралица Елизабет II престана да язди кон по време на парада през 1986 година, когато беше на 60 години - с 15 години по-млада от сина си в този момент.

Покойната кралица реши от 1986 година нататък да бъде водена в карета по време на парада, макар че се смяташе, че е яздила коне до осемдесетте си години.

Решението на крал Чарлз да взе участие в парада на кон е евентуално рисковано, защото въпреки кралят да е умел ездач, температурите ще се покачат до към 26 градуса по Целзий, а язденето на кон е натоварващо занятие.

Миналият уикенд няколко бойци припаднаха от жегата по време на подготовката за парада.

Церемонията включваше стотици коне и бойци, които изпълняваха комплицирани маневри на бойното поле под звуците на военна музика на 28-градусово слънце, а тежките им униформи накараха доста от участниците да припаднат.

След събитието принц Уилям се включи в Twitter, с цел да показа възхищението си от участниците, като написа:  " Голямо благодаря на всеки боец, който взе участие в подготовката за парада тази заран в жегата. Трудни условия, само че всички вие свършихте в действителност добра работа. Благодаря ви. W. "

Не единствено горещината може да бъде причина за безпокойствие за крал Чарлз. Макар че той и фамилията му са известни като уверени ездачи, монархът има проблеми с гръба, който язденето на кон може да изостри.

Според принц Хари, който написа за положението на татко си в мемоарната си книга „ Spare “, крал Чарлз е наранил гърба си, до момента в който е играл поло, и изпитва " непрекъснати болки ".

Експерти настояват, че конната езда може да провокира болки в гърба, като изясняват: " Сред ездачите на коне се следи висока периодичност на болки в гърба ".

Принц Хари изясни, че татко му има извънредно средство за лекуване на болката си, като показа, че кралят прави стойки на глава, с цел да облекчи болката. Той ги извършва всекидневно, единствено по чифт боксерки, подпрян на врата или провесен на лост като умел акробат.

" Предписани от неговия физиотерапевт, тези извършения бяха единственото ефикасно средство против непрекъснатата болежка във врата и гърба на баща ", написа херцогът на Съсекс.

Обяснявайки по какъв начин крал Чарлз е наранил гърба и кръста си, Хари означи:  " Предимно остарели контузии от поло ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР