Този ще излезе от затвора и пак ще кара, но

...
Този ще излезе от затвора и пак ще кара, но
Коментари Харесай

Този ще излезе от затвора и пак ще кара, но Феро го няма

Този ще излезе от пандиза и отново ще кара, само че Феро го няма…Това съобщи един от най-близките хора до Ферарио Спасов – Михаил Мадански. Треньорът почина нощес в злополука край Велико Търново. Както SafeNews писа, за нея е виновен 24-годишният Начо Пантелеев.

“Ужасно е да стартира денят ти с такава вест. Отиде си един извънредно добър човек. Добър другар, отличен треньор. Съпруг, татко, дядо… Абсолютно всичко, което може да се каже за него, е единствено в цветни хубави краски ”, показа пред bTV един от най-близките хора до Ферарио Спасов – Михаил Мадански.

Треньорската кариера на Феро стартира през знаковата за България – 1994 година

Назначен е за треньор на Олимпик Тетевен, където е до края на 1996-а, когато поема за един полусезон Спартак Варна. През началото на 1997-а стартира в Литекс, като класира отбора от “Б ” във “А ” група.

През лятото на 1997-а става асистент треньор на Димитър Димитров в Литекс и “оранжените ” печелят шампионска купа на България за 1997/98. През лятото на 1998-а е назначен още веднъж за старши треньор на Литекс и извежда отбора до купата през сезон 1998/99 и е финалист за Купата на България за 1998/99. Вицешампион е с отбора от Ловеч през 2001/02 и печели Купата на България през 2000/01, като е финалист през 2002/03.

“Един ухилен човек, който на никого не е направил нищо неприятно през живота си ”

“Това да те настигне някакъв палач, не можеш човек да го кажеш. И да убие по този начин, по този метод, просто не мога да го проумея. Ферарио Спасов няма да го не помни в никакъв случай, тъй като през живота си, в нашето дългогодишно другарство, в никакъв случай не ми е споделил една дума изкривено, в никакъв случай не ми е повишил звук. Никога не ми се е сърдил, каквото и да кажа, каквото и да направя. Напълно съм уверен, че всички хора, които го познаваха и са имали досег до него, ще го запомнят с неговата доброта, добрина и предпочитание постоянно да бъде потребен с нещо ”, скърби Мадански.

Спасов е разгласен за треньор на сезона 2001/02 в България. От февруари 2004 до февруари 2005 е отпред на ЦСКА, като е треньор в първия полусезон на шампионския сезон 2004/05. От януари 2006-а до октомври 2006-а е отпред на Дунав Русе и макар, че извежда отбора от 13-то на 6-то място напуща след скандал с управлението.

От юли до септември 2007-а още веднъж поема Литекс, а по-късно до 5 юни 2012-а е началник на Академия Литекс. След това поема Ботев Пловдив до декември 2012-а. Паралелно с работата в Литекс е и треньор на националния тим на България (U17) от 2008 до 2011.

Работил е още в Монтана, Спартак Плевен, Берое, Левски Лом, Севлиево и Дунав Лом.

“Чухме се преди месец. Той се майтапеше и споделяше: „ Мише, Мише… Хубаво се ориентира да си състезателен шеф, стига с това треньорство. ”

Още вести четете в категорията Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР