Този новаторски проект с отворен код съчетава усъвършенствана технология с

...
Този новаторски проект с отворен код съчетава усъвършенствана технология с
Коментари Харесай

Първият в света „поетичен“ фотоапарат използва силата на ИИ, за да превръща снимките в стихове

Този реформаторски план с отворен код съчетава усъвършенствана технология с артистичен нюх...

Емил Василев 15:44 | 22.04.2024 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 10:48 | 21.04.2024

Няма да има потребност от петрол и газ: Япония през 2025 година ще изведе в орбита първия първообраз на слънчева електроцентрала

IT НовиниСветлин Желев - 0:57 | 21.04.2024

Руската самолетна компания, чийто Airbus A320 се приземи в сибирско поле, се отхвърли от това да го избавя

IT НовиниДаниел Десподов - 12:01 | 21.04.2024

Голям пробив: основано е лекарство, което провокира регенерация на белодробната тъкан

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Иновациите в региона на изкуствения разсъдък (ИИ) сега нямат край. Освен ежедневното писане на имейли и генериране на задания, ИИ към този момент може да кара изображенията да приказват и пеят, да предсказва бъдещи човешки дейности, да взе участие в състезания и да прави оценка ИИ и даже да пресъздава технологии от Стар Трек.

Последната от безкрайната поредност от нововъведения в региона е за тези, които обичат поезията. Наречено „ Poetry Camera “, устройството с изкуствен интелект остава правилно на името си – трансформира фотосите в стихове!

Келин Каролин Жанг и Райън Матър си сътрудничат в основаването на Poetry Camera. Това е план с отворен код, който сплотява технологията с артистичния гений, като основава създание, което надвишава границите и в двете области.

„ Поетичният “ фотоапарат външно наподобява на характерен фотоапарат на Polaroid. Вместо да снима фотоси обаче, той трансформира получените образни данни в изразителни стихотворения, които блестящо разказват снимания кадър.

Задвижвано от едноплатков компютър Raspberry Pi, и употребяващо ИИ-модела GPT-4 на OpenAI, това устройство съставлява доближаване на хардуера и изкуствения разсъдък.

Raspberry Pi обработва сниманите изображения, извличайки образни данни, които по-късно се предават на съставния елемент с изкуствен интелект. ИИ-елементът проучва другите аспекти на фотографията, в това число цветове, шарки, значими детайли и даже скритите страсти, които се предават.

Образец на стихотворение, генерирано от устройството.

Историята на Poetry Camera

Историята стартира като буен план на Жанг и Матър, съчетаващ любовта им към технологиите и изкуствата. След като опитва с голям брой модели на изкуствен интелект, Матър получава достъп до GPT-3. Положителните мнения на фамилията и приятелите предиздвикали дуото да усъвършенства прототипа си, което в последна сметка довело до крайния, необятно рекламиран артикул.

Както оповестява TechCrunch, основателите на Poetry Camera акцентират, че устройството предлага повече от един формат на лирика. Потребителите имат опция да избират от редица стилове, в това число сонети, свободни стихове и хайку.

„ Ние не резервираме нито едно от изображенията или стихотворенията в дигитален тип. Има няколко аргументи за това. Първо, по този начин е по-лесно. Второ: дискретност. Трето: това прибавя в допълнение значение към стихотворенията, в случай че те са като тези ефимерни типове артефакти. Ако ги изгубиш, те са изчезнали вечно. “

казва Матър

Ще можете ли да си купите Poetry Camera в близко бъдеще?

Тъй като ползата към камерата за лирика нараства онлайн, изключително в TikTok, Джан и Матър обмислят бъдещата траектория на своето откритие. Замислено като персонален буен план, неговата невиждана известност ги подтиква да обмислят комерсиализирането му за по-широка публика.

„ След първите 100 въпроса, които хората зададоха, взехме решение, че няма да го продаваме “, само че след 101-ия започнахме да мислим и да се чудим дали да го създадем наличен за хората. В същото време това е живописен план, разбирате ли? Първоначалната ни реакция беше да оставим капитализма отвън него. “

казва Жанг

Съобразявайки се с уговорката си за резистентност и отговорно ползване, Жанг и Матър обмислят опцията за лимитирани партиди от Poetry Camera, които да дават приоритет на качеството на първо място, вместо да бързат с всеобщото произвеждане.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР