Този март темата ще е кино. Не само в световен

...
Този март темата ще е кино. Не само в световен
Коментари Харесай

В паралелния свят на киното с предстоящото издание на София Филм Фест

Този март тематиката ще е кино. Не единствено в международен мащаб, поради идната 95-а по ред гала за разпределяне на премиите „ Оскар ”, само че и на родна почва тъй като това е месецът, в който с голямо неспокойствие киноманите чакат следващото издание на.

Международният кино фестивал е освен най-мащабният в България, само че е и измежду водещите кино събития в Централна и Източна Европа, поради което списание го подреди измежду 50-те международни топ фестивала. От първото си издание през 1997 година  до през днешния ден той абсолютно се трансформира в едно от най-значимите събития в региона на културата в България, представящо настоящите трендове в международното кино и най-новото от българското кино пред света.

Седем дълго чакани от киноманите нворби, предпочетени от Американската киноакадемия, са включени в програмата на 27-ия София Филм Фест тази година.

Вижте кои са те.

„ Тар “

В този неповторим прочувствен и дразнещ екранен роман геният на Кейт Бланшет за следващ път напряко „ избухва ”. Режисьорът Тод Фийлд споделя: „ Сценарият е написан за една актриса – Кейт Бланшет. Ако тя беше отказала, филмът в никакъв случай нямаше да види бял свят… Привилегията да работиш с създател от подобен диаметър е нещо, което не може да се опише с думи. Във всяко едно отношение това е филм на Кейт. “



„ Тар “ получи шест номинации – в категориите за автентичен сюжет, монтаж, операторско майсторство (за Флориан Хофмайстер), постановка, актриса в основна роля (за Кейт Бланшет) и най-хубав филм за 2022 година.

И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР