Този конгрес се очертава с чисто пропагандни, временни цели. Най-сериозната

...
Този конгрес се очертава с чисто пропагандни, временни цели. Най-сериозната
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Конгресът на БСП се очертава с чисто пропагандни цели

Този конгрес се обрисува с чисто пропагандни, краткотрайни цели. Най-сериозната тематика – Българска социалистическа партия като опция за България, не е била обсъждана в работен формат. Това съобщи в студиото на „ Тази сутрин” водачът на лявото крило в партията Янаки Стоилов.

„ В Българска социалистическа партия има разлики, има несъгласия, не са от в този момент, само че сякаш в този момент излизат на повърхността. Голяма част от тези диалози не минават по линията на разногласието каква е политиката на Българска социалистическа партия, а повече излизат тези конфликти сред групи и хора. Линията на най-остри несъгласия е сред част от управлението и на партията и тези, които имаха най-голяма роля за техния избор”, разяснява той, откакто предни дни Корнелия Нинова се размина на косъм от бламиране на „ червения” пленум, по време на който се обсъждаха конгресните тематики.

Стоилов означи, че свикването на делегатите единствено по себе си не е либерален акт – изключително в случай че е основано на тематики, които „ нямат нужния заряд” или по които не е имало време за подготовка. „ Дали няма да се появят други тематики на конгреса, които да имат чисто политически или учредителен темперамент?”, запита той.

--> Според него все още дори хора като Георги Гергов не считат, че може да има взаимно ръководство с ГЕРБ, само че пък по антикорупционния закон „ може да се търси някакво съгласие” – планът на левицата бил по-фокусиран, до момента в който този на ръководещите засягал и значимата тематика за лобизма. Стоилов предложи и компромисен вид за структурата на антикорупционното бюро – с шеф, назначен от президента и заместници, които съставляват Народното събрание и правосъдната власт.

Със страдание социалистът означи, че за българските жители наподобява, че въпросът е кой да управлява корупцията, а не кой да се бори с нея.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР