Този изказ е оценен като историческа фалшификация, съобщават белгийските източници,

...
Този изказ е оценен като историческа фалшификация, съобщават белгийските източници,
Коментари Харесай

Путин със слаб по история: Белгия е създадена от Русия. Брюксел...

Този изказ е оценен като историческа имитация, оповестяват белгийските източници, които слагат под въпрос достоверността на този аспект от президентската изразителност.

 

В същото време се прави съпоставяне с интерпретациите на съветския водач по отношение на историята на Украйна. Информацията беше предадена от Българска телеграфна агенция.

 

Допълва се, че Путин не е показал учредения за своите изказвания.

 

Пояснява се, че историческите документи сочат друго - съветският император Николай Първи през 1830 година възприема желанието на Белгия да се обособи като независима страна като опасност за европейския ред, контрактуван на Виенския конгрес след Наполеоновите войни.

 

Императорът възнамерявал да изпрати военно подкрепление на холандския крал Гийом, с цел да потуши въстанието в тогава южните провинции на своето кралство. Заради избухналото в същото време въстание в Полша против Руската империя, съветските войски не доближават западните елементи на Европа.

 

Това не е първата корист на Путин с историята, пишат медиите. Отбелязва се, че три дни преди да нападне Украйна през 2022 година, Путин е показал нашироко своя прочит на историята, съгласно който " Украйна е напълно основана от Русия ".

 

България пък се засегна от неговото изказване, че кирилицата е пристигнала в Русия " от македонските земи ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР