Този инцидент можеше да се случи много по-рано. Ситуацията просто

...
Този инцидент можеше да се случи много по-рано. Ситуацията просто
Коментари Харесай

Синдикатът на МВР за убития полицай: Граница не се пази с командировани служители

" Този случай можеше да се случи доста по-рано. Ситуацията просто се изостря и такива произшествия могат да се случат и за в бъдеще ", това разяснява за DarikNews.bg Валентин Попов , ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, след случая с простреляния граничен служител на реда в региона на българо-турската граница.

Тази граница не може да се пази с командировани чиновници. Това значи незабавни ограничения за увеличение на щатове, назначение на хора и тяхното образование и изпращането им на застрашени сектори. Няма да се реши въпросът без особено подготвени хора, на които това им е работното място и които са доста добре екипирани и оборудвани ”, съобщи Попов.

По думите му през последните няколко седмици, е имало случаи, когато мигранти са се опитвали да се саморазправят с гранични служители на реда. Според Валентин Попов след този драматичен случай политическото управление на Министерство на вътрешните работи би трябвало да реагира с два проекта.

Първият проект е образование на чиновници, а вторият проект са да се набележат ограничения , с цел да се минимилизира риска от сходни нещастия ", добави ръководителят.



„ По турската граница има региони, които не се покриват нито от мобилни оператори, нито от системата тетра, която използваме. Случвало се е против патрул от двама сътрудници мога да се изсипят група мигранти, а сътрудниците няма по какъв начин да повикат подкрепление ”, зави още Попов.

Според Генади Тенев, който е   зам.-председател на СФС Министерство на вътрешните работи, няма пропуск в работата на граничния патрул.

„ Тук става въпрос за една изненадваща обстановка, когато от тъмното от турска страна се възпроизвеждат изстрели.От страна на чиновници досега не виждаме пропуски. Те са си правили работата, имат сигнал за пробив на оборудването, отишли, реагирали са. Не са имали никакъв физически контакт с лицата от другата страна, с цел да могат някакви ограничения да подхващат, тъй че безусловно изненадващо, това си е ликвидиране! ”, разяснява Генади Тенев.

Според управлението на синдиката на Министерство на вътрешните работи оставки в този момент няма да решат казуса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР