Този формат за управление, който някой го нарече сполучливо некоалиция,

...
Този формат за управление, който някой го нарече сполучливо некоалиция,
Коментари Харесай

Росен Желязков каза какво за него е дежа вю в родната политика


" Този формат за ръководство, който някой го назова успешно " некоалиция ", можем да го назовем кооперация или както желаете, е болшинство, което има ясни общи цели и всеки един от сътрудниците работи в собствен интерес ". Това разяснява в " Панорама " ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Той уточни, че се е образувало болшинство, което да реализира нужните единодушия.
-->
" Ако ме бяхте попитали същия въпросс преди месец, щях да кажа, че това е доста мъчно, само че в този момент ми се коства, че преди лятната почивка е доста по-лесно за всички, макар че тя ще е подготовка за локалните избори "

Попитан по какъв начин се договарят назначенията, отговори, че е като ръководител на Народно събрание е " общителен хазаин " на срещите, само че въпреки всичко взе участие и в диалозите.

Тази коалиция може да издържи всички ротации, самата народна власт е основана на ротации, уточни Желязков. Постигнатият компромис сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се основава на контрактуваната ротация от една страна, а от друга - на поетата отговорност.

Определи държанието на опозицията като дежа вю и уточни, че те са напуснали залата преди оповестяването на номинациите, като по този метод са изпуснали опция да поемат част от комисиите.

" Имаме ясно съглашение за задачите, а те са превъзмогване на всичко, което съставлява опасност. Последните три-четири години в Европа и света се случи всичко това, което може да се комбинира като геополитически и транснационални закани. Нашето съглашение има за цел да преведе България през тези турбулентни времена сполучливо "

Председателят на Народното събрание разяснява, че никой в ръководството не се пробва да подведе колегата и да взима стратегическо преимущество преди изборите. Посочи още, че водачите на обединенията спорят постоянно, само че вършат крачка обратно, тъй като България има потребност от парламент.

Попитан дали войната в Украйна и външното въздействие са факторите, крепящи ръководството, Желязков отговори:

" И да, и не. Да, тъй като транснационалните закани и желанията за нов международен ред са все нъшни закани, в които България в случай че не е аст от Европейски Съюз и НАТО, няма по какъв начин сама да се изправи против тях. Не, тъй като войната в Украйна беше предходната година, когато имаше четворна коалиция в напълно друг формат. това не е повода, само че това са провокациите, на които би трябвало да отговорим ".

Институциите би трябвало да гледат в една посока, разяснява Росен Желязков във връзка рецензиите на президента Радев към ръководството.

" Всяка една непремерена дума ражда лавина и Народно събрание е един от най-нагледните образци. Мисля, че институцонално не би трябвало да имаме коренни разминавания. Иначе това, което се приказва за вътрешнополитическа приложимост, би трябвало да бъде много по-премерено ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР