Този доклад е много обективен и благодаря на Европейската комисия

...
Този доклад е много обективен и благодаря на Европейската комисия
Коментари Харесай

Захариева: Благодаря на ЕК за обективния доклад, не сме очаква механизмът да приключи тази година


„ Този отчет е доста справедлив и благодаря на Европейската комисия и специалистите, които са работили за него. Няма нови рекомендации, регистриран е огромен прогрес по огромна част от 17-те рекомендации ”.

Това разяснява заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева пред български публицисти в Кувейт, където е на работно посещаване, във връзка следващия отчет за напредъка по Механизма за съдействие и оценка, публикуван през днешния ден от Европейската комисия.

Захариева добави, че българският проект за деяние по няколкото пътни карти продължава до края на 2018 година. „ Никога не сме очаквали механизмът да завърши тази година ”, добави тя. „ Има изразено виждане, че в случай че продължаваме със същия ритъм на промени, е безусловно допустимо и реалистично механизмът да завърши до края на мандата на тази Европейска комисия ”, напомни тя.

Захариева означи, че отчетът приветства политическата воля на българското държавно управление за промени и се съгласи с направените в него констатации и рекомендации. „ Нещата оттук-нататък са в наши ръце “, заключи тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР