Този четвъртък (27.04.23 г.) от 17:30 ч. в Градска библиотека

...
Този четвъртък (27.04.23 г.) от 17:30 ч. в Градска библиотека
Коментари Харесай

Премиера на книга в Асеновград: Стих и песен ще се слеят в елегантна хармония

Този четвъртък (27.04.23 г.) от 17:30 ч. в Градска библиотека " Паисий Хилендарски " - Асеновград АРТ пространство " Стилисимо " ще показа " Ноти в косите " – поетично–музикални откровения с създатели Мариана Добрева и Борислав Мирчев.
 
Стих и ария ще се слеят в елегантна естетика, като в театър на грации по художествена гимнастика. Лиричната лирика на поетесата ще прозвучат в акомпанимент с музикалните осъществявания на китара на известния основател на поп и детски песни Борислав Мирчев. Събитието се провежда от Градската библиотека и община Асеновград, като входът за посетителите е свободен.
 
 Представяне на стихосбирката Представяне на стихосбирката " Ноти в косите " Източник: Община Асеновград
" Ноти в косите " е първата стихосбирка на Мариана Добрева, със стихове, писани в разнообразни години, и с прелестните илюстрации, готови от златното момиче в художествената ни гимнастика Боряна Калейн.
 
Поетесата е родена в Пловдив. Завършва Националната спортна академия (НСА) в компетентност " Художествена гимнастика ". Работи като треньор дълги години в " Академик ". Била е помощник-треньор на Националния тим " Ансамбъл дами " и арбитър по художествена гимнастика.
 
Член е на Съдийската комисия на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) и зам.-председател на клуб " Левски " – Триадица. От 2020 година е и част от Управителния съвет (УС) на БФХГ. През един от най-красивите спортове – художествената гимнастика - напълно естествено страстите, които носи в себе си и геният й, се претворяват и в красиви рими.
 
От 2020 година работи взаимно с Борислав Мирчев, Светослав Лобошки, Алекс Нушев и Митко Гидишки, вследствие на което се раждат доста песни. Стиховете й в дебютната книга " Ноти в косите ", разграничени в 4 цикъла, отразяват нейния кондензиран, изстрадан, богат, вътрешен мир, който в същото време носи и оптимизъм, ентусиазъм и мощ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР