Тойота (Toyota) обяви планове да построи прототип на града на

...
Тойота (Toyota) обяви планове да построи прототип на града на
Коментари Харесай

Тойота вдига Града на бъдещето в подножието на планината Фуджи (ГАЛЕРИЯ)

Тойота (Toyota) разгласи проекти да построи първообраз на „ града на бъдещето “ в подножието на японската планина Фуджи, съобщи ДПА.

Градът ще се зарежда с сила от водородни кафези и ще работи като лаборатория за самостоятелни коли, „ умни домове “, изкуствен интелект и други технологии.

Тойота показа проекта за „ града на бъдещето “ на Изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас, което през днешния ден отваря порти за необятната аудитория.

Селището ще бъде издигнато на терена на затворен цех и ще се споделя „ Изтъканият град “ – увещание за началото на Тойота като текстилна компания.

В него ще живеят непрекъснати поданици и откриватели.

Концернът не уточни цената на плана.

1 of 12

Шефовете на доста водещи автомобилни компании разказват по какъв начин градовете на бъдещето могат да бъдат проектирани, тъй че да се намалят парниковите излъчвания от колите и постройките, да се понижат тапите, а интернет технологиите да се ползват във всекидневието.

Планът на Тойота за футуристичен град на повърхност 71 хектара покрай Фуджи обаче е огромна стъпка пред концепциите на съперниците.

Компанията чака в началото в града да живеят 2000 души, като строителството би трябвало да стартира следващата година.

Главният изпълнителен шеф Акио Тойода назова плана „ моето персонално поле на фантазиите “.

Тойота добави, че е упълномощила проектирането на селището на датския проектант Бярке Ингелс, чиято компания е зад офис постройките на Google (Google) в Силициевата котловина и Лондон и небостъргача Световен търговски център 2 в Ню Йорк.

Концернът означи, че е отворен за партньорство с други компании, които желаят да употребяват плана като изпитателна площадка за технологии.

Още от Далечен Изток

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР