Toyota потвърди наследник на компактния градски автомобил Aygo, който ще е

...
Toyota потвърди наследник на компактния
градски автомобил Aygo, който ще е
Коментари Харесай

Toyota с малка и евтина алтернатива на RAV4. Ще се прави в Чехия - видео

Toyota удостовери правоприемник на компактния градски автомобил Aygo, който ще е от типа градски кросовър. Серийното производство на новия модел ще бъде установено в взаимно предприятие между PSA Peugeot Citroen и Toyota Motor Corporation в Колин, Чехия.

От години чешкият цех прави три компактни автомобила на една и съща платформа с разлики в екстериорния дизайн - Toyota Aygo, Peugeot 108 и Citroen C1, но сегашното им потомство е към своя край. От тези три модела единствено японският модел ще получи продължение. Освен неговото и производството на хечбека Toyota Yaris ще започне тази година в Чешката република.

Представителят на компанията Томаш Парубек показа малко информация за наследника на Toyota Aygo. Както стана известно, новостта ще бъде построена на базата на платформата GA-B, която се използва също от Yaris и Yaris Cross. Това ще позволи на компанията да намали разходите за разработка и да унифицира производството.

Външният тип на колата към момента е неизвестен. Предполага се, че ще се превърне в серийно продължение на концепцията Aygo X. Новият модел, според компанията, ще бъде най-евтиният кросоувър в пазарния сегмент А.



В завода в Колин работят към 2500 души. Според Асоциацията на автомобилната индустрия през 2020 година производството на автомобили в предприятието е намаляло с 26,4% до 147 865 единици. Компанията се надява да промени обстановката, като сложи и новата Toyota Yaris на конвейера му. За това от 1 април 2020 година заводът стартира да набира нови чиновници. Общо се планира наемането на още 1000 души.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР