Toyota Motor Corporation (TMC) обяви, че компанията е отчела производството

...
Toyota Motor Corporation (TMC) обяви, че компанията е отчела производството
Коментари Харесай

Световен рекорд: 300 милиона коли произведе Toyota от създаването си

Toyota Motor Corporation (TMC) разгласи, че компанията е отчела производството на 300 000 000 свои коли, като в калкулацията са включени и коли, съединени през септември 2023 година. Японският авто колос стана първата автомобилна компания в света, която сглоби подобен рекорден брой коли.

Впечатляващият резултат беше доближат 88 години и два месеца откакто Toyoda Automatic Loom Works, Ltd. (по-късно Toyota Industries Corporation) пусна първото транспортно средство на Toyota, камиона G1през август 1935 година.
 Toyota продаде за шест месеца рекордните 5,6 милиона коли
Toyota продаде за шест месеца рекордните 5,6 милиона коли

Активен растеж на марките Toyota и Lexus е регистриран в Африка - с 22%

От Toyota показват, че 180 520 000 от колите й са били съединени в Япония, а останалите към 119 600 000 единици в интернационалните индустриални уреди на компанията. В международен мащаб компанията има към 325 000 служащи в 50 завода.

Най-произвежданата кола на Toyota през миналите 88 години е Corolla, представители на фамилията на която са съединени в тираж от над 53 399 000 единици.
 Toyota Motor вкарва нов прийом за сглобяване на коли
Най-голямата автомобилостроителна компания в света вкарва нов прийом за сглобяване на коли

Сглобяването на конвейр отива в историята

През първото тримесечие на 2007 година " Тойота Мотор " за пръв път създава и продава повече коли от Дженерал Моторс (GM). GM се славеше като " максимален производител на коли в света " в продължение на 76 години. През 2013 година Тойота става първата корпорация, произвела над 10 млн. автомобила за година - 10,2 милиона.
 Toyota ще строи трети голям цех в Индия
Toyota ще строи трети голям цех в страна от БРИКС

Така индустриалният потенциал на автомобилния тръст в страната ще нарасне в 30%

" Искам да изкажа сърдечната си признателност на клиентите, които избраха колите на Toyota, и на тези, които сътвориха всяка кола със сърце и душа, както и на доставчиците и дилърите, които са ги доставили с грижа, и на всички останали наши акционери ", споделя Коджи Сато, президент на Toyota. " Вярвам, че броя от 300 милиона единици можеше да бъде реализирано единствено с безкрайните старания на сътрудниците в цялата компания, от планирането и проектирането на части и колите, до производството, логистиката, продажбите и обслужването, дружно с всички тези, които работят за поддръжка на всяка стъпка ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР