Той смята, че позицията на Кирил Петков не дава сигурност

...
Той смята, че позицията на Кирил Петков не дава сигурност
Коментари Харесай

Георг Георгиев с коментар по казуса Русия-НАТО: Петков не излъчва увереност, разколебан е

Той счита, че позицията на Кирил Петков не дава сигурност и възприятие за сигурност

"Очаквам спецслужбите да рапортуват каква е настоящата обстановка. След това да се проучват рискът, евентуалните закани и по какъв начин ние ще реагираме на тях. Премиерът и министърът на защитата да влязат във функционалностите си. Надявам се Петков да не се крие зад групови органи и да използва данните, които му дадат по най-правилния метод. Премиерът не излъчва убеденост, а е обезверен ". Това съобщи в студиото на "Твоят ден " по Георг Георгиев от ГЕРБ.

Той счита, че позицията на Кирил Петков не дава сигурност и възприятие за сигурност.

"Явно отсъствието на задоволително опит не му разрешава да види картината в нейната целокупност. Като глава на държавното управление той би трябвало да формулира ясна позиция. Между институциите има разнобой. Има и сериозен недостиг във властта, геополитическото им мислене е друго от това на един уверен евроатлантик. Не ги тревожи това, което се случва на няколкостотин километра, а чак откакто ГЕРБ реагира, бе призован Съветът по сигурността. Той ще бъде следващият групов заслон, с цел да прикрият неналичието на дейности и ограничения ", уточни Георгиев.

По думите му реакцията на ръководещите по проблема е закъсняла, защото разполагането на съветските войски в Украйна е почнало преди време. "Очаквам спецслужбите да рапортуват каква е настоящата обстановка. След това да се проучва риска и какви са евентуалните закани и по какъв начин ще реагираме на тях ". Той чака министърът на защитата да влязат във функционалностите си.

"Надявам се да не се крие зад групови органи и да използва данните, които му дадат по най-правилния метод ". Според него поддръжката на ГЕРБ ще бъде за решения в интерес на националния интерес.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР