Той ще бъде заменен от бившия главен изпълнителен директор на

...
Той ще бъде заменен от бившия главен изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Джейсън Тари ще напусне поста главен изпълнителен директор на Tesco UK след шест години

Той ще бъде сменен от някогашния основен изпълнителен шеф на Aldi UK и Ирландия Матю Барнс.

Г-н Тари работи за Tesco от 33 години. Той се причислява към компанията по скица за набиране на висшисти през 1990 година и си проправя път, с цел да стане основен изпълнителен шеф през 2018 година

Приписва му се, че е обърнал благосъстоянието на колоса в търговията на дребно, до момента в който го управлява през последствията от счетоводството му скандал и пандемията от Коронавирус.

Tesco неотдавна регистрира скок от 13,5% в поправените оперативни облаги за първата половина на финансовата си година до £1,4 милиарда

Главен изпълнителен шеф на групата Кен Мърфи сподели, че господин Тари е направил „ голям принос “.

Той добави: „ Под негово управление Tesco през днешния ден е най-конкурентоспособната, която в миналото сме били, построена върху извънредно мощни основи да вършим вярното нещо за нашите клиенти и сътрудници. "

Прочетете повече от бизнеса:
Цените на самолетните билети са на път да се покачат, защото таксите на самолетните компании се покачиха
Производството на коли в Обединеното кралство нараства - на фона на предизвестието по отношение на разпоредбите за Брекзит

В изказване господин Тари, основен изпълнителен шеф на веригата в Обединеното кралство и Ирландия, сподели: „ Не можех да си показва преди 33 години пътуването, което ще подхваща с Tesco.

„ Животът ми в Tesco беше прелестно преживяване. Това решение не беше взето елементарно, само че това е подобаващият миг за мен да продължа напред. "

Изображение: Бившият началник на Aldi Матю Барнс

Нов основен изпълнителен шеф господин Барнс, който беше началник на Aldi в Обединеното кралство и Ирландия от 2015 до 2018 година, се отдръпна от управителния съвет на фирмата-майка на Aldi по-рано тази година.

Това идва, когато Tesco се опита да се конкурира с Aldi, като съпостави цените на повече от 500 от най-популярните си артикули.

Г-н Барнс сподели: „ Идвам на тази служба с същинско възприятие за увереност да подсигурявам, че надграждаме напредъка от последните няколко години и предоставяме на нашите клиенти и сътрудници. “

Г-н Мърфи добави той се надяваше, че „ обширният опит в търговията на дребно, спортният дух и предизвикването “ на някогашния началник на Aldi ще оказват помощ на веригата „ да развие нашето мислене за това какво клиентите ще желаят от Tesco в бъдеще “.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР